Коме одговара да се попис не одржи?

Пише: Јанко Плавшић

Док стварни премијер Црне Горе обилази „Америку“ и добија инструкције како управљати државом, са четири посто гласова на изборима, онај који је на папиру премијер, маже нам очи лажним обећањима. Крај је мјесеца октобра и остало је само 60-ак дана до краја године, а од пописа ни трага ни гаса.

Ко кочи попис и чији је интерес да се попис не одржи?

                Коче га два фактора. Jедан је спољни, то је овај који даје инструкције потпредсједнику Владе. Или познатији у народу као „стране амбасаде“. А други су домаћи послушници, сакривени иза маске грађаниста, у партијама сличних политичких претензија. На чијем је челу ДПС а прате га УРЕ, СД и СДП-а. Највећа пријетња свима њима престављају Срби. Јер у Црној Гори, њихова жеља је, да Срба има мање од 30 посто.

                Сви се сјећамо какве су малверзације и притисци били на прошлом попису, да би се број Срба свео на минимум. Јер они сматрају да Црна Гора може бити све, само не кућа Срба. Данас такви притисци нису могући. Срби у Црној Гори су слободан народ, који више не трпи тиранију и мисли својом главом. Како онда тај слободарски дух Срба у Црној Гори овога пута сломити? Никако! Зато је решење нађено, одложити попис док се не уведу регулативе Европске уније, па се из пописа избаци нација и вјера. А тренути подаци буду званични за будућа времена.

                Без притисака и уцјена данас на попису било би више од 40 посто Срба, а оних који су блиски Српској православној цркви више од 80 посто. Зар стварно мислите да Дритану Абазовићу и Милу Ђукановићу то одговара? Не одговара ни њима али ни „страним амбасадама“. Јер тада манипулација о већинској црногорској нацији пада у воду. Ствара се права грађанска држава у којој би Срби постали незаобилазан фактор у свим политичким и друштвеним дјеловањима. Па самим тим идеологија Секуле Дрљевића и Мила Ђукановића би била прошлост. 

                Константно пар задњих мјесеци слушамо да УРА не жели реконструкцију Владе Црне Горе. Тачније, не желе Демократски фронт у Влади. ДФ већински гласају Срби, иста ситуација је и у осталим партијама окупљеним око ДФ-а. Док Демократска Црна Гора, која не заступа интересе једне нације, ужива огромну подршку од стране српског народа. Па када погледамо последње изборе видјет ћемо да је проценат Срба много већи, од онога које нам сервирају путем статистичких података, са последњег пописа. Подсјећам, ни једна од поменутих странака, нема своје представнике у Влади Црне Горе. Да се такве ствари не би дешавале потребно је што прије спровести попис и једном за увијек одредити релевантан број свих нација у Црној Гори. Па на основу тога водити и политику Црне Горе. Тако и на основу пописа , треба очистити бирачки списак и све оне фантом бираче који су годинамa били велики ослонац ДПС-у.

                То је све оно што УРА, ДПС и остали сателити не желе да дозволе. Само ми није јасно зашто у таквој игри учествује Здравко Кривокапић? Или је превише заузет формирањем партије и одбора по градовима Црне Горе, да га је просто брига за попис и Србе у Црној Гори.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest