Морално посрнуће подгоричког ДПС-а: За награду кандидовали особу која је хапшена због педофилије

ДПС-ов жири за додјелу Награде “19. децембар” за 2021. годину, утврдио је листу кандидата који завређују ово некада престижно признање које се додјељује приликом обиљежавања Дана ослобођења Главног града.

На листи се нашло десет појединаца и колектива заслужних за посебан допринос друштвеној заједници: др Радомир Рајо Прелевић, дипл. правник, ДОО “Зеленило”, Вукота Јашовић, предсједник Друштва добровољних давалаца крви- Подгорица, Гордана Мијановић, наставница ликовне културе у ОШ “Саво Пејановић”, Златко В. Златичанин, писац, пјесник и есејиста, часопис “КОМУН@”, Горан Никчевић, мултимедијални умјетник, Здравко Ђурановић, умјетник, др Златко Булић, академик и мр Снежана Бурзан Виксановић, директорица Културно информативног центра “Будо Томовић”.

Жири у саставу Гордана Ђуровић (предсједник) , Бранко Бањевић, Радислав Јововић, Бранимир Поповић, Петар Ивановић, Ђоко Јочић, Будимир Симоновић, Радован Радоњић, Ратко Одаловић, Нела Савковић Вукчевић, Руждија Тузовић, Горан Ћулафић и Марко Цамај (чланови) међу кандидате је сврстао и писца, пјесника и есејисту Златка В. Златичанина који је својевремено у Подгорици 2009. године ухапшен под оптужбом да је у континуитету обљубивао малољетне дјечаке.

Због тог кривичног дјела, Златичанин је издржавао затворску казну неко вријеме.

-Осумњиченом се ставља на терет кривично дјело обљуба злоупотребом положаја над малољетним Е. Л. из Подгорице јер се сумња да је, претходне двије до три године, у континуитету, злоупотребљавајући свој положај, имао сексуални однос са њим као и са другим лицима- наведено је, између осталог, у полицијском саопштењу издатом након провођења Златичанина.

Тада је са Златичанином приведен и његов пријатељ који му је, наводно, доводио дјечака за надокнаду од 15 до 20 евра. Најстрашније од свега јесте чињеница да полиција ову двојицу можда не би ни ухапсили да Златичанин није безуспјешно инсценирао пљачку мајчине собе покушавајући да и њу и полицију убиједи да су мајчину уштеђевину однијели разбојници.

Замјеник градоначелника Часлав Вешовић казао је да уочи 19. децембра сваке године Главни град награђује појединце и организације за посебан допринос друштвеној заједници.

Вешовић је истакао да су кандидати из године у годину све бољи.

-Имамо све боље предлоге кандидата, што ме посебно радује. Велики број квалитетних кандидата за ову награду, заправо нам потврђује да живимо у богатој друштвеној заједници, која из године у годину даје сјајне људе и организације, а ви као жири имате пред собом тежак задатак- казао је Вешовић и пожелио успјешан рад жирију.

По Вешовићу, и особа хапшена због педофилије је значајно допринијела расту квалитетних кандидата за овогодишњу награду, чим је то радосно констатовао на данашњој прес конференцији.

Подгорички ДПС је награду која се додјељује поводом ослобођења Подгорице претворио у партијско признање, међутим, данашња листа кандидата на којој се нашло име Златка Златичанина само је доказ дубоког моралног посрнућа партије Мила Ђукановића којем се очигледно не назире крај.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest