Абазовић: Наредна година биће веома тешка за економију Црне Горе

Очекује и да ће Црна Гора, уз помоћ међународних финансијских институција, успјети да сачува финансијску стабилност

Дритан Абазовић

Наредна година биће веома тешка за економију Црне Горе јер је веома неизвјесно шта ће бити с туристичком сезоном, а и велике су посљедице које је ове године пандемија оставила на привреду, изјавио је потпредсједник нове Владе Црне Горе Дритан Абазовић за Кинеску медијску групу (ЦМГ).

Абазовић је рекао да очекује да ускоро почне вакцинација становништва у свијету, те се нада да ће путовања бити могућа, а приход од туризма у наредној години бољи.

Очекује и да ће Црна Гора, уз помоћ међународних финансијских институција, успјети да сачува финансијску стабилност.

Потпредсједник Владе Црне Горе је рекао да су у сарадњи у окивиру иницијативе “17 плус један” прихватљиви сви механизми који доприносе мобилности привреде, те и могућности да се више међународних фактора укључи у повећање бруто домаћег производа Црне Горе, преноси Бета.

“Не могу да кажем конкретно на којим пројектима треба сарађивати, али свакако пажњу заслужује све што је у функцији побољшања мобилности радне снаге, великих инфраструктурних пројеката и пројеката који су значајни у регионалном контексту или у државном контексту”, рекао је он.

Абазовић је истакао да Црна Гора треба да има најбоље односе са свима, а нарочито са великим силама, каква је Кина.

“Нова Влада Црне Горе треба да буде посвећена тој сарадњи. Дакле, морамо наћи моделе који ће задовољити интересе обје државе. Надам се да ће Кина, као изузетно моћна држава, која повећава свој утицај свуда у свијету, бити заинтересована за унапређење сарадње са Црном Гором”, казао је Абазовић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest