„Умјесто што запошљавате чланове својих породица, боље осудите геноцид у Сребреници“: Бошњачка странка УРИ држи слово о партијском запошљавању!!!

„Усвајање резолуције о Сребреници се показало и као добар механизам разголићавања недефинисаних партија, посланика и закулисних политичких циљева и платформи“, саопштили су из Бошњачке странке

Рафет Хусовић

Посланица ГП УРА Суада Зороњић раније је казала да резолуција о геноциду у Сребреници, коју је БС најавила да ће поново предложити на првој редовној сједници Скупштине, није искрени пијетет према сребрничким жртвама, већ манипулација у корист стицања најјефтинијих политичких поена.

Из БС су навели да се најбоља илустрација безпризорности и лажног моралисања ГП УРА огледа у томе да „придике упућује Зороњић, која је успјела у свом бирачком мјесту да освоји свега два гласа од 976 изашлих бирача“.

Из те партије су навели да је њихова морална обавеза да на сваком мјесту подсјећају на страдање недужног бошњачког народа у Сребреници.

„Не видимо због чега госпођа Зороњић уопште реагује на овакве тврдње“, казали су из БС.

Према њиховим ријечима, поједине партије, попут ГП УРА, желе да побјегну од те теме, „па се крију иза јефтиних популистичких саопштења и атака на БС по принципу напад је најбоља одбрана“

Из БС су рекли да очекују да ће Зороњић своје ставове око Сребренице и геноцида усагласити са посланичким клубом УРА-е.

„И да ће, уколико јој Државна изборна комисија буде верификовала мандат, подржати наведену резолуцију“, поручили су из БС.

Из те партије су навели да разумију нервозу која је ових дана присутна код УРА-е.

„Јер није лако објаснити да једна програђанска партија сједи у коалицији са партијама које отворено, јавно негирају геноцид. То вам неће опростити грађани Црне Горе“, каже се у саопштењу БС.

Наводи се да је претходна власт конкретно показала пијетет према жртвама Сребренице.

„Са друге стране, од појединих конституената нове власти свакодневно свједочимо негирању геноцида, на шта колеге из УРА-е не реагују. Зато је и ова резолуција предложена, да свако покаже своје право лице“, додали су из БС.

Како су казали, од УРА-е су очекивали да поводом приче око геноцида у Сребреници „најприје осуди честитку премијера Здравка Кривокапића поводом 9. јануара, неуставног празника Републике Српске“.

„Нажалост и ту сте остали нијеми и показали да слиједите антибошњачку политику. Јавност добро зна шта значи 9. јануар и да је то почетак агресије, који је резултирао масовним злочинима и геноцидом“, навели су из БС.

Они су казали да од нове прозападне владе, која се обавезала да ће наставити проевропски курс, очекују да ће осудити геноцид у Сребреници.

„И не само УРА, већ и остали конституенти власти, па и Права Црна Гора. Покажите јавности да сте на бранику правих вриједности и једнаких шанси за све грађане, умјесто што запошљавате чланове својих породица“, рекли су из БС.

Они су поручили да је БС је часно обављала свој дио посла у претходној Влади и била дио свих позитивних процеса.

„Показаћемо јавности, у потпуно демократском духу, кроз устаљене процедуре и на сједницама Скупштине као и на другим одговарајућим тијелима свачије политичко лице“, казали су из БС-а.

„Усвајање резолуције о Сребреници се показало и као добар механизам разголићавања недефинисаних партија, посланика и закулисних политичких циљева и платформи. Разумијемо нервозу Зороњић и Грађанског покрета УРА, али морају се навићи да се не могу играти са овако важним темама“, закључује се у реаговању.

One thought on “„Умјесто што запошљавате чланове својих породица, боље осудите геноцид у Сребреници“: Бошњачка странка УРИ држи слово о партијском запошљавању!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest