Телеграм постао друга најтраженија апликација у САД: Више од пола милиона корисника за четири дана

Телеграм

Више од пола милиона Американаца преузело је апликацију Телеграм за само четири дана, после гашења налога Доналда Трампа на Твитеру и уклањања апликације Парлер. Телеграм је тако постао друга најтраженија апликација у Америци јер Американци траже алтернативу великим корпоративним друштвеним мрежама.

Тако је Телеграм почео да користи и син америчког председника, Доналд Трамп јуниор, као и његова сарадница, некадашња тужитељка Сидни Пауел, пише британски Телеграф.

Британски лист наводи да је Телеграм, друштвена мрежа и сервис за сигурну размену порука, која је настала у Русији, преузета 545.000 пута у периоду између среде 6. јануара и недеље 9. јануара, три пута више него у истом периоду претходне недеље.

Телеграм, иначе, има напредне сигурносне опције, као што су самоуништавајуће поруке и омогућава корисницима приватност, па је постао тражена алтернатива Твитеру и Фејсбуку, које многи оптужују за цензуру и кршење приватности.

Како наводи „Њујорк тајмс“, масовни егзодус Американаца ка другим друштвеним мрежама уследио је јер је њих теже контролисати него традиционалне, као што су Фејсбук или Твитер, али и због политике кажњавања корисника коју спроводе мејнстрим друштвене мреже.

Британски лист наводи да Телеграм у исто време омогућава безбедну размену порука, као на пример „воцап“, чија је приватност сада доведена у питање, али истовремено даје могућност прављења канала којима се може обраћати корисницима, те јавних четова, које може да прати и до 200.000 корисника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *