Чудно понашање министарства спољних послова: Тражили опозив седам ДПС амбасадора, а сада им продужили останак на функцијама још два мјесеца!


Иако је најављен опозив седам амбасадора који су били тврдо крило ДПС-а, нова власт још увијек није повукла ни један конкретан потез у том правцу. Напротив, умјесто да одмах крене у чистку, како су најавили, Министарство вањских послова обавијестило је седам амбасадора за које је затражило опозив, да ће им плаћати накнаду за трошкове становања до 31. марта, а не само до 15. фебруара, како им је претходно речено.

Остаје нејасно зашто је Министарство, које је првобитно тражило хитно опозив, сада одлучило да фактички за седам амбасадора чије су разрјешење тражили, сада им продужи боравак!

Претходно је министар вањских послова Ђорђе Радуловић саопштио да је предложен опозив амбасадора Црне Горе у Кини Дарка Пајовића, Србији Тарзана Милошевића, Уједињеним Арапским Емиратима Душанку Јекнић, Ватикану Миодрага Влаховића, Италији Сању Влаховић, Босни и Херцеговини Обрада Станишића и Нјемачкој Веру Кулиш.

Нова власт је оптужила седморо амбасадора да раде против интереса Црне Горе, а предсједник Ђукановић одбио је да потпише захтјев Владе за њихов опозив.

Према Уставу, предсједник поставља и опозива амбасадоре и шефове других дипломатских представништава Црне Горе у иностранству, на предлог Владе и уз мишљење одбора Скупштине надлежног за међународне односе.

Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest