Бијели Орао – Бошковић се жали НАТО: Реагујте због кадровских рјешења у Црној Гори

Посланик Демократске партије социјалиста и бивши министар одбране Предраг Бошковић, каже да је сигуран да ће НАТО реаговати након посљедњих кадровских рјешења у црногорском безбједносном сектору

Бошковић (испод НАТО маске)

Посланик Демократске партије социјалиста и бивши министар одбране Предраг Бошковић, каже да је сигуран да ће НАТО реаговати након посљедњих кадровских рјешења у црногорском безбједносном сектору.

Бошковић истиче како са зебњом прати оно што се дешава.

“Самим формирањем овакве владе било је јасно да се крећемо ка онима који су урушавали наш систем вриједности и против којих смо се борили да безбједносни сектор уз помоћ наших партнера сачувамо од малигних утицаја. Такође, сам сигуран са ће НАТО реаговати на ово и укинути могућност да се дозволе за приступ НАТО класификованим документима издају у Црној Гори управо због оваквих кадровских рјешења. Оно што много више забрињава јесте што се овдје ради о координисаној акцији која долази ван Црне Горе, а не о класичном дилетантитзму нове власти које смо свједоци свакодневно”, истакао је Бошковић.

Абазовић: Људи који су постављени у безбједносном сектору апсолутно провјерени

Именовање Александра Шарановића за вршиоца дужности генералног директора Обавјештајно-безбједносног директората у Министарству одбране наишло је на критике опозиције због, како тврде, сумњивог професионалног рада његових досадашњих сарадника. Ко ће бити његови сарадници на новој позицији још није одлучено, казао је за ТВ Вијести потпредсједник Владе и координатор служби безбједности Дритан Абазовић.

Дритан Абазовић

Везано за све критике и натписе у медијима, ја желим одговорно да кажем да се ради само о класичним медијским спиновима, и покушајима стицања јефтиних политичких поена, на рушењу угледа државе у међународним круговима везано за безбједност. Влада такве ствари неће дозволити. Људи који су постављени апсолутно су провјерени. То су људи који имају, не само подршку Владе него и наших међународних партнера”, рекао је Абазовић.

ИН4С

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest