Абазовић: Мањинска Влада постоји као опција

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић је казао да није разговарао са предсједником државе Милом Ђукановићем око формирања мањинске Владе.

„Мањинска Влада као опција постоји, ја не знам како се до ње може доћи, јер постојећа Влада функционише упркос проблемима. И моје колеге са правом, па и ми, размишљамо о неким модалитетима. Да ли може да се направи мањиска, политичка, техничка, реконструкција, постојало је више модалитета“, казао је Абазовић новинарима  након конференције у ПР Центру.

Абазовић је додао да у у овом тренутку не види да је нешто извјесно. 

„Ми нећемо избјегавати дијалог. Понављам, два мјесеца смо изгубили око приче о реконструкцији и ништа. Мислим да треба да изгласамо Тужилачки савјет, буџеи и Закон о поријеку имовине који ће се брзо наћи у парламенту. Док будемо ту гдје јесмо даћемо максимум да се виде резулати у у корист грађана. Нећемо ићи да угрозимо европски пут Црне Горе, то је наш највећи циљ. На путу ЕУ интеграција треба да дамо гас. Да се формира судска власт, да не дође до блокаде институција. Ако неко може мимо нас да се договара ја их позивам да то учине што прије, јер ће то и нама олакшати ситуацију“, навео је Абазовић.

Абазовић истиче да не би требало било коју опцију елеминисати као могућност када је ријеч о новик изборима.

„Наш заједнички најмањи садржаласт послије 30. августа је експертаска Влада. Различити смо политички субјекти, имамо различиту визију, и имамо право на то. Свакога поштујем. Могу ући у њихове ципеле, али нека неко уђе у наше ципеле“,  изјавио је Абазовић.

2 thoughts on “Абазовић: Мањинска Влада постоји као опција

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest