ABAZOVIĆ: Neka Lepa Medenica kaže u kakvim je vezama sa Zoranom Lazovićem i sve će vam biti jasno

Foto: Jutjub printskrin/RTCG - Zvanični kanal
Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da unutar tužilaštva treba da se nastavi provjetravanje.

On je to rekao odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije u Podgorici „Crna Gora poslije predsjedničkih izbora“, koju su organizovali Beogradski centar za za bezbjedonosnu politiku i Institut alternativa (IA).

„Neka dođe Lepa Medednica da odgovori na pitanja iz njene nadležnosti i ti pravni eksperti, ko je ubio Duška Jovanovića. Neka Lepa kaže u kakvim je vezama sa Zoranom Lazovićem (bivši šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala) i sve će vam biti jasno“, rekao je Abazović.

Rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica kazala je ranije danas da joj je Abazović nacrtao metu.

Ona je kazala i da je tužilac Nikola Boričić juče, tokom Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu iznio notorne neistine, a da je to djelimično učinio i njegov kolega Vukas Radonjić.

Ona je to rekla upitana da prokomentariše navode koje su se čuli juče u Parlamentu – da je zvala tužioce i pritiskala ih da puste policajce uhapšene u slučaju ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Abazović je na novinarsko pitanje „na osnovu čega je Srpska pravoslavna crkva (SPC) dobila najviše novca od države“, odgovorio da je to pitanje za Ministarstvo pravde.

„Ne želim da polemišem sa reisom, ali zaboravlja da je Vlada dodijelila višemilionski vrijedno zemljište na Koniku za izgradnju Islamskog centra i to treba da doda na ovih deset hiljada. Nikad nijesam pravio razliku, Ministarstvo se bavi time ali mi smetaju stvari koje se vade iz političkog konteksta“, rekao je Abazović.

Na pitanje zašto se otvaraju ruske fabrike ako je Rusija pod sankcijama, kazao je da nijesu sve ruske kompanije pod sankcijama.

„Mi imamo ruske turiste, šta da radimo sa njima“, rekao je premijer.

pogled.me/vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest