„AKO BRANITE SVOJE IMATE SANKCIJE-AKO IZDATE IMATE NAGRADE“ Stanivuković protiv sankcija zvanikčnicima SRPSKE

Foto: Jutjub printskrin/ Draško Stanivuković

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je za RTRS da ne podržava uvođenje američkih sankcija zvaničnicima Republike Srpske.

On je istakao da o ovom pitanju mora da postoji jedinstven stav.

„Nisam srećan zbog sankcija. Bez obzira šta mislim o pojedinim ljudima sa liste sankcionisanih, a imam pravo na to, apsolutno sam za jedinstvo o tom pitanju i apsolutno protiv sankcija“, rekao je Stanivuković.

On je poručio da je nedopustivo kažnjavanje onih koji brane Republike Srpsku i njenu imovinu.

„Zamislite da vas neko kažnjava jer branite Republiku Srpsku od nametnutih odluka Ustavnog suda BiH… Vrlo je jasna poruka Zapada – ako branite svoje, imate sankcije, ako izdate, imate nagrade“, istakao je Stanivuković.

Stanivuković je rekao da bi učinio isto da je na mjestu zvaničnika Republike Srpske, dodajući da pozicija na kojoj se nalaze iziskuje teške odluke i da bi on donosio i deset puta teže odluke ukoliko bi to bilo potrebno.

Podsjećamo, Kancelarija za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD uvela je sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministru pravde Milošu Bukejloviću zbog, kako su naveli, neustavnih i antidejtonskih akcija.

pogled.me

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest