(Алан Форд) Вуковић: Џаба вам плата од хиљаду еура, битније је у каквој држави живимо!

Вуковић у стилу Алана Форда: Боље је бити богаташ читав живот него сиромах недељу дана

Градоначелник Подгорице, Иван Вуковић

“У каквом друштву желимо да живимо питање је са којим се суочавају људи у свим западним демократијама“, истакао је потпредсједник ДПС-а и градоначелник Подгорице Иван Вуковић, додајући да је у томе суштина борбе.

Развијени свијет се у посљедњих неколико година примарно бави политиком идентитета, оцијенио је потпредсједник ДПС-а Вуковић, говорећи на конференцији о регионалној и глобалној безбједности истичући „руску агресију на Украјину“.

“Џаба вам плата од хиљаду еура, ако живите у држави која је дисфункционална и оргнизована по принципу етничких и вјерских подјела, када живите у држави која нема европску перспективу, барем у држави на западном Балкану”, каже Вуковић.

Сматра да се иза тврдњи у којима се наводи да је идентитестко питање неважно, крије подвала.

“Иза тога се крију мотиви оних који не вјерују у то да не треба да изгледа како изгледа данас, да није грађанска у правном политичком сваком другом смислу”, каже Вуковић.

Наводи и да је Европа, неке лекције, ипак научила.

“Европа показује и један степен јединства који нијесмо имали прлику дуго да видимо, спремност да се јасно дистанцира и казни оне државе чланице које не слиједе званичну политику на плану вањске политике и потпуно логично се такви сигнали лијепо примају у региону”, истиче Вуковић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest