Амбасадори Квинте позивају Приштину да без одлагања врати земљу манастиру Дечани

Шефови мисија земаља Квинте позвали владу привремених институција у Приштини да без даљег одлагања, у потпуности изврши законит упис земљишта манастира Дечани у складу са одлуком Уставног суда

фото: М. Сретеновић

Посећају да је Уставни суд тзв. Косова у мају 2016. потврдио власништво манастира Дечани над хектарима земљишта, а та одлука још није спроведена упркос законитој одлуци и захтевима да се спроведе.

Спровођење владавине права и поштовање независности правосуђа су обавезе свих демократски изабраних влада и неопходни су предуслови за демократску консолидацију Косова* и његову интеграцију у европске и евроатлантске институције, додаје се у саопштењу објављеном на сајту Америчке амбасаде у Приштини, пренео је Танјуг.

Како се наводи, шефови мисија Француске, Немачке, Италије, Велике Британије и Сједињених Америчких Држава уједињени су у подршци демократској и европској будућности Косова* и стога поново позивају владу привремених институција у Приштини да без даљег одлагања, у потпуности изврши законит упис земљишта манастира Дечани у складу са одлуком.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest