Симбол црногорског страдања истакнут у аутобусу београдског градског превоза

Вријеме читања < 1 минут

Београђани су у неверици гледали у заставу, а многима су загледали и шта на њој пише.

На аутобуској линији 95 јутрос су суграђани видели несвакидашњи призор. Истицање српске заставе и није тако необично.

Фото: Поглед

Ипак, возач једног аутобуса истакао је српску тробојку која је била застава краљевине Црне Горе.

Београђани су у неверици гледали у заставу, а многима су загледали и шта на њој пише.

Наиме, на самој застави пише „Мурино“.

Мурино је иначе варошица на северу Црне Горе која је бомбардована 30. априла 1999. године, и тада је страдало шесторо људи од којих троје деце.

До пролећа 1999, за Мурино је мало ко знао. Та варошица од око 200 људи била је позната једном броју људи са КиМ који су из Пећи преко Чакора пролазили кроз Мурину да би дошли у Црну Гору на море. А онда су 30. априла 1999. за ту варошицу у близини Андријевице сви сазнали. НАТО бомбе погодиле су стари камени мост преко Лима.

У нападу је погинуло шесторо људи. Страдали су Вукић Вулетић, Милка Кочановић, Манојло Коматина.

Страдало је и троје деце. Мирослав Кнежевић имао је 13 година.

One thought on “Симбол црногорског страдања истакнут у аутобусу београдског градског превоза

  1. To je crnogorska zastava, a ne srbijanska i treba je vratiti da bude ponovo državna uz novu himnu. I većina stanovnika Crne Gore su Srbi, ali ne i Srbijanci. Srbijanci u Crnoj Gori su trenutno oni koji primaju novac iz Srbije, od vlasti, za djelovanje kao da su manjina, a dobijaju i neki za novine, portale za takvo djelovanje. Dobar dio Srbije su naselili Srbi iz Crne Gore ( Šumadija, itd). Nešto slično dugi niz godina rade Vasojevići koji su manjina u beranskoj dolini, a htjeli bi da se beranska dolina naziva Vasojevići, pa se narodu koji nijesu Vasojevići političari i svještena lica koja govore na raznim svečanostima obraćaju kao da su svi Vasojevići. Vasojevići su većina samo na Buču, u Vinickoj, na Polici, a preko sto sela u beranskoj opštini je naseljena većinskim stanovništvom koji nijesu Vasojević ; Turci su Polimlje dijelili na Donju i Gornju nahiju, ne na Donje i Gornje Vasojeviće ( to je podjela koju su vasojevički intelektualci pokušali da nametnu kroz svoje knjige. Akademik Milisav Lutovac je to stručno objasnio, uz neznatne greške, što se tiče porijekla stanovništva, a nepogrešivo što se tiče geograafskih odlika, ali nijedna ulica ili ustanova nije dobila ime po njemu. Što se tiče Murine, to je zločin za koji niko nije odgovarao – ubiti djecu i nedužne ljude to mogu samo izdresirane ubice i ološi. Ako se ikad sazna koji je to bio pilot, treba ga dovesti u Murinu, i da mu u Murini ispred spomenika poginulim bude sudjenje. Crna Gora treba da istupi iz zločinačke organizacije NATO i ne treba da ulazimo u EU. Ne treba nam niko, ni Amerika, ni Rusija, niko, naravno sem Srbije. Nova Vlada treba da napravi lijepu varošicu od Murine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest