Бајчетић: Влада не може бити јака и стабилна, ако нема снажну политичку подршку

Вријеме читања 2 минута

Реконструкција Владе је потребна, и природно би било да до ње дође, како би уједно дошло и до одзрављења цјелокупне друштвено-политичке сцене у Црној Гори. Нагомилани проблеми који су затекли ову Владу, и даље су углавном остали неријешени, упркос самом „експертском“ карактеру Владе, саопштио је посланик ДФ и портпарол Покрета за промјене Никола Бајчетић.

Foto: Nikola Bajčetić (facebook)

“Влада не може бити јака и стабилна, ако нема снажну политичку подршку, а посебно у овим тешким моментима када иза нас имамо вишедеценијски похару једног тоталитарног режима, чије последице морају да се санирају. Зато је важно да лидери ДФ-а буду дио реконструисане Владе, како би је додатно оснажили, али и преузели одговорност”, поручио је он.

“Вијести преко своја три посланика УРЕ у Скупштини, спроводе уцјењивачку политику”.

“Приче да поједине западне адресе не желе улазак лидера ДФ-а, су нетачне, и оне представљају личне жеље и политичке интересе власника другосрбијанског таблоида „Вести“ који преко своја три посланика УРЕ у Скупштини ЦГ, спроводе уцјењивачку политику рекетирајући 38 посланика парламентарне већине”, навео је он.

Осврнуо се на писмо подршке предсједавајућег Међународне демократске уније Харпера.

“Овом приликом подсјећам јавност, да је лидер ПзП Небојша Медојевић, 31 августа 2020. добио писмо подршке од Предсједавајућег Међународне демократске уније (ИДУ) Степхена Харпера, дакле одмах након побједе на парламентарним изборима. У писму се честита ПзП-у и нашим коалиционим партнерима на огромној побједи на црногорским парламентарним изборима, те се даје снажна подршка доприносу ПзП-а у наредној агенди Владе ЦГ, и охрабрење за даљу борбу против шверца и организованог криминала”, појаснио је Бајчетић.

Према њиховим ријечима, имајући у виду да је ИДУ водеће свјетско удружење конзервативних, хришћанско-демократских и политичких партија десног центра, те да су водеће политичке снаге чланице ИДУ, као и ПзП, попут Републиканске партије САД, Конзервативне партије Велике Британије, ЦДУ Нјемачке, као каже, “логичан закључак је да ткз. „Западне адресе“ немају ништа против уласка лидера ДФ-а у Владу Црне Горе”, а поготово не против лидера ПзП-а.

“Оно што ми знамо, јесте да су те „Западне адресе“ врло незадовољне стањем у безбједносом сектору, те да су упозоравале на отворене проблеме који морају бити ријешени, као нпр. шверц цигара преко Луке Бар, па на чињеницу да су главни људи бившег режима и даље на битним позицијама у Управи полиције, судству, тужилаштву, и на многе друге проблеме који су остали неријешени”, појаснио је Бајчетић.

Поручује сљедеће:

“Зато не чуди оволико вапај власника другосрбијанског таблоида „Вести“ да ураде све, не би ли спријечили реконструкцију Владе и улазак лидера ДФ-а у исту, јер смо убијеђени да нема пуно разлике у одговорности, између њих и ДПС-а, када су криминалне активности које се морају испитати за протеклих 30 година, у питању”, закључио је Бајчетић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest