Бечић: Незапамћен захтјев Уставног суда; иза свега стоји судија Десанка Лопичић

Данас су, како наводи, добили још један допис предсједника Уставног суда којим треба да се изјасне о предлозима за измјену Пословника у року од 30 дана

Алекса Бечић казао је да је јуче добио „скандалозан допис“ предсједника Уставног суда којим му је затражено да Скупштина достави акт за поступак оцјене уставности формирања Одбора за свеобухватну реформу изборног законодавства у року од 15 дана.

Данас су, како наводи, добили још један допис предсједника Уставног суда којим треба да се изјасне о предлозима за измјену Пословника у року од 30 дана.

Бечић истиче да сматра да иза свега стоји судија Десанка Лопичић.

„Скандалозна намјера Уставног суда јасно се манифестује у његовом акту којим се по први пут у историји црногорског парламентаризма тражи од  Скупштине Црне Горе да у року од 15 дана достави одговор о поднесеном предлогу за оцјену уставности акта Скупштине, са пратећом документацијом, казао је Бечић.

Ако имамо у виду, истиче он, да је Уставни суд претходно учинио на Предлог посланика ДПС-СДП-СД-БС за покретање поступка за оцјену уставности и законитости одлуке о образовању Одбора за свеобухватну изборну реформу, намјере овог суда постају очигледне.

„Никада се није десило да Уставни суд одреди Скупштини краћи рок од 30 дана. Ово посебно добија на тежини ако се зна да се  Скупштине ЦГ налази у ванредном засиједању чија сједница се не може заказати у року краћем од 15 дана. Хитно ослободити све институције система“, истакао је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *