“Бенерго” креће да производи струју

Након бројних потешкоћа и пролангирања рокова мини хидроелектрана „Миоље поље”, изграђена на градском водоводу убрзо би требало да се стави у функцију. То су потврдили из локалне управе наводећи да су радови завршени и да се чека да се добије дозвола за пуштање електране у рад, којом ће руководити општинско предузеће „Бенерго” формирано прије неколико година са циљем да се бави произодњом, преносом, дистрибуцијом и трговином електричном енергијом.

-Током минулих година имали смо бројних потешкоћа и опструкција са одређених адреса када је у питању изградња хидроелектране на градском водоводу. Но, напокон дошло се до ваљаног рјешења. Опрема је постављена и завршено прикључење електране на дистрибутивни систем. Сада се чекају само одговарајуће дозволе да се електрана пусти у рад и то ће се, надамо се, десити врло брзо – казали су из локалне управе.

Нагласили су да се ради о корисној и исплативој инвестицији с обзиром да ће назначена електрана годишње остваривати значајне приходе.

-Снага ове мале хидроелектране биће око 300 киловата, што значи да ће на годишњем нивоу производити струју у вриједности од око 250.000 еура.Као што је познато ми произведену струју не можемо директно користити, већ ћемо је усмјеравати ка електроенергетском систему Црне Горе. Али, за новац који будемо добијали од продаје струје из ове миниелектране моћи ће да се подмире комплетни трошкови градске расвјете – истакли су из локалне управе, одбацујући као потпуно неосноване гласине да ће изградња поменуте мини хидроелектране негативно утицати на квалитет воде са градског водовода.

Извор:дан

One thought on ““Бенерго” креће да производи струју

  1. Kvalitet vode koju pijemo je nikakva i bez toga. Puna je hlora, a i nije zdrava, jer navodni izvor odakle nam stiže nije vrelo kako se to uobičajeno govori. To je voda koja stiže u pećinu sa svih strana – iz pravca Bastaha ispod štala i klozeta, septičkih jama, a Jelovica je puna smeća od ,,izletnika“ i planinaca, a još je uništena mašinama tokom izgradnje puta kroz Potrk, dok na putu kroz Lubnice kupi smeće, sve iz štala, septičkih jama, Suvodolski potok presuši, ali u njega svašta bacaju a to se radi i u Glavacama , otpad ide u Gunjaru, a Jelovica, Suvodo i Gunjara čine Bistricu, i sve to kad se sabere čini vodu koju svakodnevno unosimo u organizam. A pravi izvor je na drugom mjestu, ali je trebalo da se radi, ovako iz pećine i izvolite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *