Бојовић: Сраман однос Општине Даниловград према Милутину Мићовићу, част и брука живе довијека

„Имајући у виду сраман однос владајуће структуре у Општини Даниловград према нашем угледном пјеснику и писцу Милутину Мићовићу, односно према књижевности као једној од кључних области културе сваког цивилизованог друштва, дужан сам реаговати на беспризорну и скаредну забрану одржавање књижевне вечери и промоције књиге „Луче у тами Црне Горе“ у Завичајном музеју у Даниловграду“, наводи посланик Демократске народне партије и ДФ-а, Драган Бојовић.

„Таман помислите да је дно досегнуто, а онда ипак схватите да сте се преварили. Бивши тоталитарни режим који је под диригентском палицом Мила Ђукановића од Црне Горе направио земљу шверца цигарета, брода Јадран и кокаинских испорука, након својевремене забране уласка у Црну Гору врсним интелектуалцима какав је Матија Бећковић, јуче је кроз дјеловање локалне општинске власти у Даниловграду на челу са Зорицом Ковачевић донио одлуку да настави са прогонима и забрани уступање општинских просторија за унапријед плаћену примоцију Мићовићеве књиге, као да је ријеч о просторијама које припадају ДПС-у. Моменат који свједочи томе да је, упркос 30.августу и смјени однарођеног режима на крилима слободарског народа, Црна Гора и данас земља у којој се забрањује књига, умјетност и духовност, а истовремено на оба ока жмури на шверцерске канале и руте“, додаје Бојовић.

„У прилог наведеном морам споменути, нити ова, нити било која друга забрана и цензура не може спријечити да се глас врсних интелектуалаца чује, да њихово стваралаштво допре до сваког слободарског ума, нико не може спријечити да се осјећамо своји на своме, те да у овим бурним временима држимо до свих оних вриједности на којима је настала и на којима почива истинска и слободарска Црна Гора. Статусом „Персона нон грата“ за књижевнике и врхунске умјетнике, локална власт је понајвише приказала себе и политички субјекат који представља, па како прије 30.августа, тако је и данас велика част бити дио оних који знају за нешто скупље од партијских апанажа, функција и фотеља. Како се ради о последњим трзајима ДПС у часним и поштеним Бјелопавлићима, а који ће ову и сличне срамне одлуке локалне власти казнити на предстојећим изборима, на крају ћу рећи само: Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека!“, закључио је посланик ДФ-а.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest