Боксерска пензија за шампиона људскости

Вријеме читања 2 минута

Колико год Драшковић и Миличић били велики у рингу или на терену, неупоредиво су већи – у ЖИВОТУ

Легендарни никшићки боксерски шампион, Ратко Драшковић, поново је задивио домаћу јавност.

И поново, у фокусу није племенита вјештина којој је Драшковић посветио читав свој живот – већ Ратково велико, племенито срце. Веће и од Требјесе.

Наиме, узор многих Никшићана одлучио је да његов посљедњи улазак у ринг има хуманитарни карактер, те да цјелокупан приход буде искоришћен за изградњу куће петочланој породици Небригић, која је у недавном пожару остала без крова над главом. 

А, његов „супарник“ је прослављени српски кошаркашки ас – Дарко Миличић, својевремено други „пик“ на НБА драфту и освајач „прстена“ са Детроит Пистонсима, који се након окончања кошаркашке каријере посветио, између осталог, и борилачким вјештинама.

Колико год Драшковић и Миличић били велики у рингу или на терену, неупоредиво су већи – у ЖИВОТУ.

Подсјетимо, у децембру прошле године Драшковић је донирао бубрег дотад непознатој суграђанки, четрдесетједногодишњој Радмили Раичевић. Учествовао је 2017. године, заједно са сином Бошком, и у боксерској ревији “Посљедњи ударац за Софију”, а новац од улазница уплаћен је за лијечење 4-огодишње Софије Шушић, као и у многим другим акцијама хуманитарног карактера.

И Миличић је више пута показао да је шампион у хуманости. Организовао је више акција и много новца опредијелио како би помогао другима. „Жртве“ Дарковог човјекољубља су и његови шампионски „прстен“ и „појас“ освојени са Детроитом 2004-те године, а прикупљен новац уплаћен је дјеци која пате од Батенове болести – неуролошког поремећаја који постепено изазива сљепило, али доводи и до трагичног исхода.

„Захвалан сам свим својим пријатељима, браћи и сестрама,свима који су ми и финансијски помогли током каријере. Мислим да сам се одужио чином донације бубрега мојој сестри Радмили и овом хуманитарном вечери. Још једном хвала свима“ казао је након меча Драшковић.

Прије меча златну руковицу шампиону људскости уручио је легендарни боксер Мирко Пузовић а иницијатор акције био је градоначелник Марко Ковачевић:

Заслужио је Ратко да се на овај дан опрости од ринга. Када си отишао на операцију рекао сам и вечерас понављам да си ти први човјек Никшића. Хвала ти за све, драги Ратко“ казао је предсједник општине Никшић Марко Ковачевић.

Ратку Драшковићу захвалила се и Радмила Раичевић којој је чувени боксер донирао бубрег у децембру:

„Од срца ти уручује икону Светог Василија, нека чува тебе и твоју породицу. Заувијек сам захвална шампиону људскости“ казала је Раичевић.

IN4S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest