BOROVINIĆ BOJOVIĆ: Radujem se izborima, treba nam stabilna većina

Foto: Jutjub printskrin/ MONDO Crna Gora

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović, gostujući u emisiji Vox Populi na RTNK, govorila je o prioritetima nove lokalne uprave.

“Mi smo i tokom predizborne kampanje govorili o tome da će se sprovoditi revizije, govorili smo o neravnomjernoj gradnji Podgorice unazad više decenija, centralizaciji protiv koje smo se svi zalagali, kao i devastaciji zelenih površina. Veoma sam srećna što sada imamo pluralizam političkih partija u kojima nemamo jednoumlje i jednovlašće. Dakle, vidjeli ste da tu postoji preko deset konstituenata koji participiraju u lokalnoj vlasti, i koji će zajednički raditi na tome da se realizuju nove ideje, da se ispitaju prethodne, da se izmijeni sve ono što je za izmjenu, zato smo i pominjali reviziju. Pred nama je ogroman posao, ali svakako i obaveza i odgovornost prema građanima“, istakla je Borovinić Bojović.

Komentarisala je i vanredne parlamentarne izbore, zakazane za 11. jun.

“Generalno se radujem parlamentarnim izborima, najviše zbog toga što smatram da je u Skupštini potrebna jedna stabilna većina kako se ne bi dešavalo da zbog glasa jednog poslanika imamo onakve krize kojima smo svjedočili. Nadam se da će nakon izbora doći do formiranja značajno stabilnije parlamentarne većine koja će biti izraz i iskaz volje svih građana i da će nakon toga biti moguće konačno formirati stabilnu Vladu“, kaže ona.

Osvrnula se i na veliku akciju hapšenja koja je sprovedena prethodne nedjelje u našoj državi, u okviru koje je uhapšen i predsjednik Opštine Budva Milo Božović.

“Naš narod je generalno sklon da lako napada, ali lako i brani. Generalno smatram da je neophodno omogućiti nadležnim organima da na adekvatan način rade svoj posao, tako da ne bi bilo elementarno korektno miješati se i donositi neke apriori odluke vezane za ovako važna dešavanja. Na taj način bismo samo ometali funkcionisanje nadležnih organa, odnosno SDT-a koje će sigurna sam, cijelu proceduru izvesti onako kako treba“, istakla je Borovinić Bojović

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest