Братић посланици Вуковић: Хвала јој што мој српски народ сматра великим и славним

Вријеме читања < 1 минут

Подсјетимо, претходно је за Српски свет посланица Вуковић рекла да је то убица модерности, прогреса и отворености духа, као и анти-српски сајам јефтиних и изнођених мишљења и идеологија.

Хвала јој што мој српски народ сматра великим и славним, јер мој српски народ јесте велики и славан, и јесте дио Црне Горе, без којег Црне Горе не може да буде, као и без других народа који чине њен мултинационални, мултиетнички и мултиконфесионални карактер, казала је министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић, одговарајући у Скупштини на питање посланице ДПС-а Александре Вуковић.

„Ја јесам одувијек за секуларну државу, за одвојеност цркве и државе“.

Претходно, посланица Вуковић је истакла да сматра да су један од највећих проблема који су настали доласком Владе Здравка Кривокапића „увођење тзв. српског света на двјери Црне Горе“.

За оне медије који су, како је рекла, њу и њене колеге из ДПС-а представили као људе који не подржавају српство, српски језик и културу, рекла је сљедеће.

„Заувијек ће српство бити саставни дио идентитета, оне добре традиције. Увијек ће грађанска Црна Гора функционисати само ако Срби као народ буду равнодушни другим народима у Црној Гори. Оно што је суновратно и страшно јесте – српски свет. То је стварно све оно покондирено, паланачко, мрзитељско, и стално прибјежиште кочиних задрибанди, који су наносили непроцјењиву штету славном српском народу. Српски свет је убица модерности, прогреса и отворености духа, и то је анти-српски сајам јефтиних и изнођених мишљења и идеологија“, додала је између осталог Вуковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest