Британска штампа оптужила Новака Ђоковића за промоцију „псеудонауке“ и „смећа“

Новак и Јелена Ђоковић током видео-конференције са новинарима

Извор: Спутњик

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић критикован је у тексту објављеном у британском „Телеграфу“ због начина на који бира госте у свом Инстаграм лајву током пандемије вируса корона и тема којима се бави.

Гири Нејтан у ауторском тексту за „Телеграф“, између осталог, оптужује Ђоковића да се са својим гостима на Инстаграму бави „псеудонаучним“ темама.

У првом делу текста он је Ђоковића похвалио због гостију које је у почетку доводио у свој лајв, као и због пласирања идеје о помоћи нижепласираним играчима.

Нејту је, међутим, засметало Ђоковићево противљење вакцинацији, али и то што је у једном од својих лајвова угостио иранског нутриционисту Шервина Џафаријеха.

Са Џафаријехом је, како тврди аутор текста у „Телеграфу“, промовисао псеудонауку и рекламирао производе Иранца, за које британски новинар каже да су „смеће“, пренео је Танјуг.

Највећа штета коју Ђоковић наноси је, како даље тврди Британац, то што такве ствари јавно објављује као један од најпознатијих спортиста света, а поготово као један од најбогатијих и најутицајнијих Срба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial