Ћаловић Марковић: Пријетње Ђукановића тужиоцима очигледан притисак

Пријетње предсједника Црне Горе Мила Ђукановића тужиоцима представљају очигледан притисак на ту институције која више није под његовом потпуном контролом, оцијенила је извршна директорица МАНС-а Вања Ћаловић-Марковић.

Подсјећамо, предсједник Ђукановић у синоћњем интервјуу на Јавном сервису казао је да би тужиоци требало да одговарају, ако им евентуалне оптужнице против бивше предсједнице Врховног суда Весне Меденице и бившег руководства „Плантажа“ судови не потврде осуђујућим пресудама.

„Ђукановићеве пријетње тужилаштву представљају очигледан притисак на ту институцију која више није под његовом потпуном контролом. Због тога његова изјава потврђује да нови ВДТ не смије бити изабран захваљујући гласовима његове партије, јер би на тај начин било блокирано процесуирање корупције и организованог криминала“, казала је Ћаловић-Марковић за Портал РТЦГ.

Она истиче како Ђукановић позива на дисциплиновање тужилаштва, „уколико њихове оптужнице не буду прошле на судовима које и даље контролише његова партија“.

„Тиме он јасно сугерише тужилаштву да његови пријатељи и пословни сарадници треба да остану недодирљиви. Зато ова његова изјава показује да је неопходна хитна реформа судства, о којој, за сада, нема ни ријечи. У супротном, ако о случајевима Весне Меденице, Веселина Вукотића и Блажа Јованића буду одлучивали нереформисани судови, напори актуелног тужилаштва ће бити обесмишљени, а правда ће остати недостижна“, рекла је Ћаловић-Марковић.

Извор: РТЦГ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest