Четврти дан 7. интернационалног сајма књига у Подгорици

Вријеме читања 2 минута

Разговори и представљање стваралаштва истакнутих аутора из Црне Горе и иностранства биће организовани и у суботу, 9.октобра у оквиру 7. интернационалног сајма књига Подгорица 2021.

Четврти дан сајма почеће у 12 сати промоцијом литературе за развој дјеце “Лина истраживачица” (Lina die Entdeckerin) о којој ће говорити Фло Штафелмајер, Светлана Калезић-Радоњић и Марија Аџић.

Сегмент посвећен ђечијој литератури биће настављен од 13 сати промоцијом часописа за ђецу и младе Народне библиотеке Радосав Љумовић “Латица”. Учесници промоције уз ауторе радова су Барбара Симовић и Милош Милачић.

Кроз разговор са Јеленом Кнежевић посјетиоци ће од 16 сати сазнати нешто више о роману “Бијела соба” (Das weiße Zimmer) Срђана Кнежевића који долази из Беча.

У оквиру сајма биће организовано од 17 сати и представљање збирке прича “Бољи ми” познате сарајевске новинарке и списатељице Ламије Бегагић са којом ће разговарати Валентина Кнежевић.

Фото: Internacionalnisajamknjiga

Посјетиоци сајма од 18 сати упознаће се и са монографијом Бобана Батрићевића “У канџама јеврејске аждаје: антисемитска пропаганда у ЦГ у Другом свјетском рату”. Уз аутора, о књизи ће говорити Миливој Бешлин, Андреј Николаидис и Ирена Деља.

Фото: Internacionalnisajamknjiga

Књижевне промоције употпуниће и представљање романа познатог српског књижевника Срђана Срдића “Љубавна песма”. Разговор са аутором о роману који је био у најужем избору за Нинову награду од 19 сати водиће Барбара Делаћ.

Фото: Internacionalnisajamknjiga

Разговор на тему “Књижевност и политика: цијена ангажмана?” и представљање нових издања проф.др Игора Штикса планиран је за 20 сати, а програм ће са писцем и универзитетским професором модерирати Нела Глигоровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest