CRNA GORA MEĐA ISTINE I LAŽI Savez Srba iz CG prikazuje dokumentarni film o temi koja godinama dijeli crnogorsko društvo

Foto: Ustupljena fotografija

Savez Srba iz Crne Gore, četvrtog juna na Svete Trojice, u sali Gradske Opštine Stari Grad, sa početkom u 17 časovsa, održava svoju izbornu skupštinu nakon četvorogodišnjeg mandata od kada su osnovani pod blagoslovom mitropolita Anfolohija.

Na ovoj skupštini će se usvajati izvještaj o radu u četvorogodišnjem mandatu, biraće se Izvršni Odbor koji će se osvježiti sa novim kadrovima, biraće se predsjednik Skupštine Saveza i dva podpredsjednika skupštine, kao i predsjednik Izvršnog Odbora Saveza i dva podpredsjednika i nadzorni odbor.

Najvažnije će biti predstavljanje platforme rada Saveza i program rada, koji će biti predstavljen skupštini na usvajanje.

Veoma važan predlog će biti usvajanje zahtjeva za osnovna građanska prava Srba koji su rođeni u Crnoj Gori a žive van nje, koji su proglšeni strancima u državi Crnoj Gori i po tom osnovu plaćaju porez na očevinu kao stranci. Ovim zahtjevom bi se obratili nadležnim strukturama Crne Gore za ispravljanje tih sramnih odluka kojima su se odrekli sopstvenih državljana.

Nakon radnog dijela skupštine, biće prikazan dokumentarni film „Crna Gora međa istine i laži“ koji je sniman na inicijativu Saveza Srba iz Crne Gore, u kome su obrađeni arhivski podaci koji govore o identitetskim pitanjima građana Crne Gore.

Kostur filma je „Velika narodna skupština srpskog naroda“ (Podgorička skupština) održana 1918.godine, o kojoj se decenijama šire dezinformacije i laži, čime se podstiče mržnja među građanima Crne Gore.

„Ovim filmom smo željeli da se istinom suprostavimo lažima. O „Podgoričkoj skupštini“ u filmu govori akademik Slavenko Terzić.

Ovim putem pozivamo sve one koji su rođeni ili porijeklom iz Crne Gore da ravnopravno kao delegati učestvuju u radu skupštine i svojim prisustvom i idejama daju svoj doprinos radu Saveza“, rekao je predsednik SSCG Željko Čurović.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest