CRNOGORSKI MINISTAR POLICIJE: Obavijestiću nadležne o sumnji da su na sjednici Vlade izvršena krivična djela

Foto: Jutjub printskrin/MediaBiro

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da obavijestiti džavne organe o sumnji da su na sjednici Vlade izvršena krivična djela, na način da je, prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, Vlada izabrala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Vlada je, kako je saopštio, na predlog predsjednika Vlade, grubim gaženjem zakona, preuzimanjem ovlašćenja ministra unutrašnjih poslova i prekoračenjem svojih ovlašćenja izglasala da Aleksandar Radović bude protivpravno postavljen za v.d. direktora Uprave policije.

“Kao ministar unutrašnjih poslova razočaran sam da nakon tri decenije progona i autokratije dio ove Vlade učini ovakav brutalan presedan. Ponosan sam što sam na sjednici Vlade učinio sve da zaštitim integritet organa koji predstavljam i upozorim sve članove Vlade da ne ulaze u zonu krivične odgovornosti. Moj pravni tim će preduzeti sve neophodne radnje radi zaštite zakonitosti i ustavnosti, vladavine prava i bezbjednosti naše zemlje”, kazao je Šaranović.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest