DA SE NAJEŽIŠ! Iz ruševina u Maroku izvučena tek rođena beba (VIDEO)

Tviter/Printscreen
Nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Maroko spasioci vode trku sa vremenom kako bi spasili što veći broj ljudi. Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kom se vidi kako spasavanje novorođene bebe iz šuta srušene zgrade.

Beba je, na sreću, izvučena živa i zdrava. Državna televizija javila je da je broj poginulih dostigao 1.037. Ranije je javljeno da su najmanje 672 osobe povrijeđene. Navedeno je da najviše štete i poginulih ima u teško dostupnim planinskim oblastima, a da su povrijeđeni transportovani u bolnice na liječenje, preneo je AP.

Zemljotres se dogodio u planinskom lancu Visoki Atlas u Maroku nešto posle 23 sata u petak po lokalnom vremenu, na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara, sa epicentrom 72 kilometra jugozapadno od Marakeša. Zemljotres magnitude 6,8 po Rihterovoj skali koji je pogodio Maroko osjetio se čak i u Portugalu i Alžiru.

Stručnjaci upozoravaju da se očekuje još potresa. Zbog svog položaja na liniji dodira između Mediteranske, Evropske i Afričke ploče, Maroko je posebno izložen seizmičkim aktivnostima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest