DAČIĆ: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

„Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope“, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je rekao da će ova tema u aprilu biti na Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope koja daje preporuku Komitetu ministara.

– Sve ide ka donošenju te odluke. Za njeno donošenje potrebna je dvotrećinska većina a oni je imaju i za očekivati je da se to dogodi u maju – istakao je Dačić gostujući na „TV Pink“.

Ocjenio je da sve ovo dolazi u vrijeme kada Priština ne ispunjava ništa, nego blokira robu, dinar i srpski narod na Kosovu i Metohiji dovodi u stanje humanitarne katastrofe. Prema njegovim riječima ovo je samo jedan od pritisaka kojima je Srbija izložena u poslednje vrijeme, a kao drugi faktor pritiska naveo je događanja u Savijetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija oko sednice posvećene godišnjici bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

Kada je riječ o sjednici SB UN koja bi danas trebalo da se održi, rekao je da je fizički teško stići na tu sjednicu kada se stvari tako brzo mijenjaju, ali i dodao da jsednice vjerovatno neće biti ni danas, da će ona biti zakazana za neki drugi dan i da je pitanje da li će ova tačka ikada stići na dnevni red.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest