Дачић: Саопштење МВП лицемјерно, власт договорена код митрополита

„Волио бих када би митрополит Амфилохије могао да погледа шта се дешава“

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић оцјенио је лицемјерним саопштење Министарства спољних послова Црне Горе, у којем се назива анахроним његов позив митрополиту Јоаникију да реагује, јер је, каже Дачић, власт у Црној Гори договорена на састанку код митрополита Амфилохија.

-Како то није мијешање цркве у политичке ствари-, упитао је Дачић и додао да га не интересује смијена Здравка Кривокапића, већ сматра да сви треба да се договоре и раде у интересу црногорског и српског народа и тиме не погазе обећање грађанима.

Дачић је казао да из Црне Горе долазе бесмислене изјаве и напади попут оних да се, како каже, мијешао у унутрашње ствари Црне Горе тиме што је казао да је Резолуција о Сребреници уперена против српског народа, зато што је донијета ничим изазвана.

Биле су, каже Дачић, и изјаве да се Србија мијешала у изборе, да је навијала за представнике оних који су били против Мила Ðукановића.

-Сада добијамо од стране представника власти које су рушиле Мила Ðукановића готово сличне оптужбе. Чини ми се да нису промијенили чак ни оне што пишу саопштења у име министарства-, рекао је Дачић заТањуг.

Дачић објашњава да је јуче позвао митрополита Јоаникија да се, имајући у виду одговорност митрополије за предлагање носиоца листе на изборима, позабави ситуацијом у владајућој коалицији зато што су они побједили на таласу литија.

-На интервенцију покојног митрополита Амфилохија је Кривокапић постављен за носиоца листе. На основу тога су побједили на изборима. Сада министарство вањских послова Црне Горе каже да је мој позив да се укључи митрополит анахрон, да је то позив на рушење система, а шта су до прије неколико мјесеци радили код Амфилохија-, упитао је Дачић.

Каже да би волио „када би митрополит Амфилохије могао да погледа шта се дешава“.

-Не правим Црној Гори никакве проблеме, мене Црна Гора и њихова унутрашња политика не интресује. Ја само кажем даље руке од Србије, ви се мијешате у наше унутрашње послове, зато што сте признали Косово, зато што доносите резолуције које су уперене против српских интереса-, поручио је Дачић.

Додаје да су Срби и Црногорци пријатељски и братски народ, те да је позвао и све партнере из Црне Горе да дођу у посјету, али је и поручио да никоме неће дозволити да се у име тога мијеша у унутрашње ствари Србије, а да при томе оптужује Србију да се она мијеша у унутрашње ствари Црне Горе.

Извор: Побједа

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest