Даниловић: Ове изборе заиста нису добили само политичари, напротив, али су их још мање добили они за које први пут чујемо када се распоређују ресори

Ове изборе заиста нису добили само политичари, напротив, али су их још мање добили они за које први пут чујемо када се распоређују ресори. Ако смо једни другима ваљали и једни других се нисмо стидјели током кампање онда ничега досљедног нема у садашњем медијском ратовању и заузимању бусија“, каже Даниловић.

Горан Даниловић

Функционер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић обратио се политичкој и експертској јавности, наводећи да су избори завршени и самим тим изборна кампања треба да престане.

“ Овдје се ради о судбини државе и народа. Понављаћу ово колико год треба пута, а понављам још једном и то да нам не треба вођа – ни један од старих или нових политичара, него слобода и суштинска демократија јер је никада до сада нисмо имали“, навео је Даниловић у свом обраћању.

УЦГ, каже, није уплашена због јавног неразумијевања на релацији политички конституенти коалиције ЗБЦГ – мандатар Кривокапић или, прецизније, његов медијско-савјетнички тим.

„Нисмо ни уплашени, ни забринути али смо разочарани због нашег заједничког багртања у плићаку. Искрено препоручујем нашем мандатару, овога пута и јавно, након што сам то, очигледно неуспјешно лично радио, да обузда сваког савјетника који вјерује да је јавно препуцавање од користи њему и његовом политичком ауторитету“, рекао је Даниловић.

Према његовим ријечима, састављати прву демократску Владу у историји Црне Горе велика је част и то нико од нас не смије
заборавити.

То што је тешко, што изгледа као немогућа мисија, само треба да нас уозбиљи до крајњих граница. Овдје се више не ради о нама и политичким каријерама, ради се о судбини државе и народа. Било би сумњиво и злокобно да се лидери држе по страни и да их не интересује влада. Био би то знак да постоји план за тихо рушење мандатара и изборне воље гласача, овако, став појединих политичких првака да хоће у владу није непристојна наметљивост него потреба да преузму одговорност“, истакао је Даниловић.

Влада без политичара, каже он, и то само из највећег побједничког блока, неће се прославити.

„Влади која треба да промијени Црну Гору, да удари на вишедеценијску спрегу криминала, извршне и судске власти, требају јака политичка леђа. Тај крваво опасан посао не могу одрадити експерти, нарочито не ако су наметнути на силу и мимо воље оних који имају двије трећине побједничких маната. Чињеница да нам је мандатар-будући предсједник Владе, нестраначка личност, те да су макар два или три ресора већ намијењена такође нестраначким личностима, представља велики успјех – у региону није било бољих примјера. Ове изборе заиста нису добили само политичари, напротив, али су их још мање добили они за које први пут чујемо када се распоређују ресори. Ако смо једни другима ваљали и једни других се нисмо стидјели током кампање онда ничега досљедног нема у садашњем медијском ратовању и заузимању бусија“, каже Даниловић.

Влада се, каже, не саставља на даљину, мејловима и преписком.

„Влада се не саставља тако што нам се укључују чланови фамилија у јавну агитацију и прљаво спиновање. Свако има право да брани и тату и маму и брата и сестру али нас има много који смо ужасно алергични на свако породичење
државне политике. Док има и једног, а знам да има, слободног човјека, посланика у Скупштини, обећавамо јавно да то неће проћи никад више. Сада не можемо добити идеалну владу. Добићемо најбољу могућу“, увјерен је Даниловић.

Многи од нас политичара очигледно нисмо популарни колико мислимо и смјена генерација је неизбјежна, рекао је Даниловић.

„Експерти и нестраначке личности већ сјутра добијају шансу и биће у прилици да направе своје политичке понуде. До тада морамо радити заједно. Морамо радити и не правити проблеме тамо гдје их нема. Измишљати их и додавати на ове постојеће представља жалосно бјежање од реалности, а то не раде ни прави експерти, ни прави политичари“, закључио је Даниловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial