Даниловић: Сјетимо се дјеце која су чистог срца бранила тробојке од Златице до Берана – они нису гласали ни за првог ни за последњег са листе

Он је казао да ако ништа лијепо „немамо рећи једни о другима, најпаметније је да заћутимо“.

Горан Даниловић

Предсједник Уједињене Црне Горе (УЦГ) Горан Даниловић, апеловао је на колеге и мандатара за састав нове Владе Здравка Кривокапића да буду на висини задатка, да укрштају аргументе „али и чувамо једни другима достојанство“.

„Мораћемо већ сјутра да радимо заједно. Мораћемо, то знате као и ја. А све што се мора није тешко“, и додао да се „боримо за људе с лицима , а не за ботове без лица“.

Он је казао да ако ништа лијепо „немамо рећи једни о другима, најпаметније је да заћутимо“.

„Није паметно ни мирити јер онога који мири мрзе сви. Ипак, обуздајмо се док смо на вријеме. Није ни слабост ни гријех молити да тако буде јер сваки други пут пут је у понор“, казао је он.

Како је додао, једно је да се, и јавно, расправља о томе шта је добро, а шта је боље, а „друго је да се истребљујемо кроз омаловажавање и мржњу“.

„Ово није побједа ни једног појединца. Колико год себе вољели ову побједу нисмо донијели само ми. Сјетимо се оне дјеце која су чистог срца бранила тробојке од Златице до Берана – они нису гласали ни за првог ни за последњег са наше или оне друге, односно, треће листе. Они су гласали за себе. Сјетимо се и оних полицајаца који су се на дан избора побунили против премјештања из града у град како не би гласали – оних војних лица којима су уручени откази“, казао је Даниловић.

(Вијести)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *