ДФ: Режим увео неуставно полицијски час, озваничена диктатура Мила Ђукановића

Вријеме читања 2 минута

Увођењем неуставног полицијског сата преко твитера Влада Црне Горе и НТК су по налогу Мила Ђукановића озваничили диктатуру и угрозили најосновнија људска права и слободе грађана, саопштили су из Демократског фронта.

“По Уставу Црне Горе нико не може увести полицијски сат нити доносити сличне уредбе прије него се у Скупштини на предлог предсједника државе прогласи ванредно стање.

Од вечерас Црна Гора онако како је дефинисано у Уставу више не постоји, сад се ради о затвореној приватној скупини која доноси неуставне уредбе, и не само што на овај начин угрожавају људска права и слободе, већ се основано доводи у питање и њихова способност да нас заштите од надолазеће пандемије.

Стријељани Устав и Закон о заштити становништва јасно су прописивали да је на челу НКТ требало да буде представник Министарства здравља, а не министар пољопривреде Милутин Симовић чија је ужа струка “биолошка вриједност садног материјала кромпира у зависности од рока вађења.”

Управо Влада и НТК овом посљедњом уредбом без увођења ванредног стања све грађане третира као кромпире о чијим судбинама ће одлучивати Милутин Симовић уз печат Мила Ђукановића.

Данас је ваљда сваком јасно у Црној Гори због чега је ДФ све вријеме потенцирао на неуставности досад донесених уредби и питао зашто се не уведе ванредно стање ако се већ налазимо у ванредној ситуацији.

Зато што би Мило Ђукановић као предсједник државе морао да стане на чело одбране државе, али и сви други да преузму одговорност и обавезе у борби против ове пандемије. Али Ђукановићу и његовим сатрапима не одговара да се сазна права истина о озбиљности ситуације, нити како се троши државни новац у полицијским сатима, нити како се крше основна људска права, нити како се голоруки здравствени систем бори против овог вируса, јер је он досањао свој сан: уз пратњу обезбјеђења које носи епидемиолошке маске Ђукановић се комотно шета пустом Црном Гором, саопштено је из ДФ-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest