DIK: Konačni rezultati izbora u Plavu ne mogu biti proglašeni zbog žalbe pred Ustavnim sudom

Foto: Pogled

Državna izborna komisija (DIK), većinom glasova, dala je mišljenje da Opštinska izborna komisija (OIK) Plav ne može proglasiti konačne rezultate lokalnih izbora, zbog žalbe pred Ustavnim sudom, rečeno je Portalu RTCG.

Većinom glasova, DIK je ukazala, odlučujući po zahtjevu OIK Plav, da konačni rezultati izbora ne mogu biti proglašeni imajući u vidu žalbu pred Ustavnim sudom. Portal RTCG nezvanično je saznao da je DIK dobila zahtjev za mišljenje u vezi proglašenja konačnih rezultata izbora u Plavu. Rok do kada su se prigovori opštinskoj izbornoj komisiji mogli dostaviti istekao je u 20 časova.

Ranije je DIK odbila jedan prigovor u vezi sa lokalnim izborima, koji su u nedjelju održani u 14 opština.

Nakon DIK-a, sljedeća instanca je Ustavni sud, koji je u blokadi. Nevladin sektor upozorava da to može odgoditi ozvaničenje konačnih rezultata izbora.

To što Ustavni sud, zbog blokade, ne može da se izjasni o žalbama moglo bi da uspori proglašenje konačnih rezultata izbora, upozoravaju iz Građanske alijanse (GA).

Predstavnik GA Milan Radović poručuje da su zbog nedostatka političkog dijaloga građanima ugrožena Ustavom garantovana prava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest