Дистрибуција уџбеника приведена крају, МПНКС наставља са побољшањем услова у школству

Првог дана наставе у новој школској години, црногорске основце по први пут дочекали су бесплатни уџбеници.

Фото: Министарство Просвјете

Завршена је посљедња тријада дистрибуције, и са поносом можемо рећи да је до сад подијељено  981.275.00 уџбеника. Наредних дана почиње допуна уџбеничких комплета која ће се реализовати због накнадних уписа, преписа, исписа и због штампања уџбеника за други страни језик, након чега ћемо достићи цифру од преко милион и 100.000  дистрибуираних уџбеника. Издвајање средстава за бесплатне уџбенике и пружање таквог вида подршке образовању, представљало је кључни  приоритет Министарства просвјете, науке, културе и спорта. Такође, организација самог овог пројекта била је изузетно захтјевна, те овим путем желимо да искажемо посебну захвалност наставницима који су дали свој пуни допринос како би се у предвиђеном року, уз поштовање свих епидемиолошких мјера, успјешно извршила распођела уџбеника.

Министарство просвјете, науке, културе и спорта са почетком школске године, 1. септембра, испунило је највећи пиоритет, а то је повратак свих ђака у школске клупе. Јуче се, уз поштовање епидемиолошких мјера, ношења маски и одржавања дистанце, у школским двориштима и учионицама могао чути ђечији осмијех. Овом приликом Министарство просвјете, науке, културе и спорта, на челу са министарком проф. др Весном  Братић честита почетак школске године свим просвјетним радницима, ученицима, њиховим родитељима и запосленима у школству. Посебно задовољство представља што смо успјешно започели школску годину, али свјесни смо изазова који нас чекају. Највећи од њих, свакако је процес организације наставног плана и програма и реформа образовања на свим нивоима. МПНКС ће наставити са пружањем подршке свим захтјевима образовних установа, и са радом на побољшању услова у образовном систему, како би наша ђеца стицала нова, што квалитетнија знања и искуства.

„Образовање је златни кључ слободе“, рекао је Џорџ Вашингтон Карвер, зато оно јесте основно средство за даља усавршавања и за стварање здраве и просперитетне заједнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest