ДНП: Саопштење за јавност

Бивши Србин отима имовину СПЦ у Пљевљима

Предсједник општине Пљевља Игор Голубовић је или добио налог од врха власти у Подгорици да крене у отимање црквене имовине или сам покушава да, продајом старе црквене воденице, фасцинира шефове из Подгорице. Суштински посматрано, разлике нема. Некадашњи Србин и некадашњи предсједник омладине Народне странке, националне српске странке у Црној Гори, сада би да отима имовину Српске православне цркве и то баш у Пљевљима, а све зарад очувања позиције са које узима новац и од Општине и од Рудника угља.

Игор Голубовић није успио још увијек да стави у функцију ни чувени колектор, аеродром више и не помиње, али би да отима имовину вјековне Српске православне цркве у Пљевљима. И ако је од Игора Голубовића превише је. Као репрезентативни полтрон и послушник врха криминалног режима који је приватизовао Црну Гору, Игор Голубовић је још једном показао да није  достојан функције предсједника пљеваљске општине. Уосталом, он ову функцију обавља само због тога што је спреман да понизно и беспоговорно слиједи наредбе појединаца из врха власти, а да истовремено игнорише кључне проблеме, животне потребе и став грађана Пљеваља, који је у погледу статуса Цркве и њене имовине, јасно исказан на литијама.

Штавише, Игор Голубовић се овим потезом наругао литијама и вјерујућем народу који је у њима учествовао. Да којим случајем неко од шефова режима назове Игора Голубовића и да му каже да би за њих било од користи, да се он од сада изјашњава као Албанац или Хрват, овај би и на то, без двоумљења, пристао.

Дубоко смо увјерени да је на основу овог случаја, покушаја продаје старе црквене воденице, вјерујући православни народ у Пљевљима постао додатно свјестан следећих чињеница:

  • Режим је кренуо у отимање црквене имовине под окриљем короне, мјера НКТ-а и забране литија, забране која је још увијек на снази и поред тога што је Црна Гора проглашена за корона фри дестинацију. Увјерени смо да овај случај неће проћи без снажног и одлучног одговора наше Цркве.
  • Како год се буде звала изборна листа владајуће гарнитуре, грађани треба да знају да ће то бити листа за отимање светиња и прогон православљa, а истовремено, листа за наставак пљачке државне имовине и грађана и цементирање пројекта приватне државе.
  • Игор Голубовић је преварио владику милешевског, обећавши му прво да неће продавати црквену воденицу, па је ипак одлучио да то уради, што довољно говори о томе колико сами грађани могу вјеровати овој власти.
  • Игор Голубовић није услишио ни молбу владике, у којој му се обраћа ријечима „За име Бога…“, што говори да Голубовићу баш као и његовим менторима из врха државне власти, ништа није свето, осим личног интереса.
  • Поред толико животних проблема са којима се суочавају Пљевља и Пљевљаци, почев од незапослености, загађености, урушене и опљачкане привреде, убрзаног гашења села и пољопривреде, најгорег природног прираштаја у Црној Гори, масовног одласка младих, неискоришћених ресурса, урушене инфраструктуре… Игор Голубовић се како видимо посветио отимању црквене имовине.

Нека Игор Голубовић буде сигуран да ће се њему и његовом менторима из Подгорице, овај насртај на вјековну и државотворну Цркву у Црној Гори, који за крајњи циљ несумњиво има гашење православља у Црној Гори, засигурно обити о главу.

Литије су показале да и многи досадашњи гласачи ове власти схватају да су од ње преварени и сигурни смо да разумију да је Црној Гори потребно православно помирење, уз очување једине историјске и канонске Српске православне цркве у Црној Гори, а самим тим и очување светиња и православља.  А не продубљивање подјела, отимање црквене имовине и гашење православља, док практични животни проблеми грађана остају неријешени, и све то да би  појединци из врха власти и чланови њихових породица сачували или увећали милионе, стечене пљачком Црне Горе и њених грађана.

Владислав Бојовић, члан предсједништва Демократске народне партије и функционер Демократског фронта.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest