DO POTPUNE REFORME DPS-a JE POTREBNO JOŠ MNOGO Dobrosavljević: Suviše je KOKAINA gravitiralo njihovoj političkoj opciji

Foto: Jutjub printskrin/ RTCG - Zvanični kanal

Demokratskoj partiji socijalista je bilo jasno da je potrebno da se mijenjaju, kako bi bili prihvatljivi međunarodnoj zajednici i građanima Crne Gore, koji su rekli šta misle o njima, kazao je u emisiji Info plus na ADRIA TV politički analitičar Vladimir Dobrosavljević.

“Do potpune reforme stranke potrebno je puno toga, da mnogo toga da dokazuju i da se mnogo puta odreknu svoje ružne prošlosti. Njima se prvenstveno zamjera što imaju veze sa organizovanim kriminalom i što je nekako suviše kokaina gravitiralo ka njihovoj političkoj opciji.  Moraju još puno da rade na sebi”, kazao je Dobrosavljević, komentarišući izbor Danijela Živkovića za predsjednika te stranke.

On je kazao da padaju u vodu kritike bivše vlasti da će novo rukovodsvo Skupštine usporiti evropski put Crne Gore.

“Tim medijskim spinovima su se pokušavali zastrašiti birači i poslati poruka međunarodnoj zajednici da ih neko ne zamijeni u ovom trenutuku, Mislim na bivšu vlast u Crnoj Gori. Svako ko je iole politički pismen znao je da se neće nebo srušiti, da se neće ništa dramatično desiti, već da će se dobiti mnogo funkcionalnija zakonovdavna vlasti”, naveo je Dobrosavljević.

Na njenom čelu je Andrija Mandić, koji je, kako je rekao, politički zreo, mudar i promišljen, te zna kako treba da funkcionišu insitutucije.

“Mandiće je u pravom je dobu kada treba da bude na funkciji”, istakao je gost emisije Info plus.

O prvim rezultatima popisa

Govoreći o prvim rezultatima popisa, navodi da je ozbiljna činjenica koju su pokazali popisi svih država u regionu, a to je da dolazi do dramatičnog demokrafskog sunovrata.

“Ne samo pristorima bivše Jugoslavije, već i drugim zemljama gdje je više miliona stanovnika nestalo. Recimo Bugarska, Rumunija…Bugarska po prvi put ima manje stanovnika od Srbije, dakle ima šest miliona a Srbija šest i po”, rekao je on.

Ne treba, kako kaže, zaboraviti 80.000 ljudi iz Rusije i Ukranije koliko se trenutnu nalazi u Crnoj Gori.

“Oni su registrovani sa svojim prebivalištem. Ali Crna Gora se suočava sa metropolizacijom. Dakle, najviše stanovnika dolazi tamo gdje je najviše posla. Rješenje je privredni razvoj, otavarnje fabrika i radnih mjesta, međudržavana saradnja. Pokazalo da nijedna država ne može da prosperira sama u ovoj krizi i blokovskoj podjeli svijeta”, rekao je on..

Ono što najviše privlači pažnju građana su, smatra Dobrosavljević, rezultati popisa koji se tiču identitetskih pitanja, a koji se očekuju za nekoliko mjeseci.

“Može se naslutiti da su rezultati u prethodnih 2o godina, a možda i 30, zaista bili jedna vrsta perioda kada se vršio identitetski inžinjering. I kada je jedna identetetska zajednica u etničkom i lingvističkom smislu na neki način trebalo da bude asmiliovana. Takva praksa nije baš odraz lijepog vaspitanja. Crna Gora postaje uravnotežena zemlja, gdje se svako može izjasniti kako se osjeća”, zaključio je Dobrosavljević

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest