Договорено формирање нове владе, Лекић кандидат за мандатара

Foto: Pogled

И овај, осми по реду састанак, одржава се на иницијативу једног од лидера Демократског фронта Андрије Мандић

Договорено је формирање нове владе, а премијер ће бити Миодраг Лекић, саопштио је лидер ДФ-а Андрија Мандић након састанка  парламентарне већине од 30. августа 2020.. Посланици су након више од сат времена, узели паузу до 15 сати након које су наставили. Пауза је тражена да би УРА размотрила понуду за договор.

Мандић је новинарима казао да су преговори иду добро.

И овај, осми по реду састанак одржава се на иницијативу једног од лидера Демократског фронта Андрије Мандић. Састанак је првобитно требало да почне у 10 сати али је УРА тражила одлагање за 11. 

Иако су након првог састанка сви били оптимистични, стара парламентарна већина ни након седам састанака није успјела да се договори о Влади јер је прво запело око тога ко ће бити нови премијер, а када се као компромисно рјешење појавио лидер Демоса Миодраг Лекић, представници ГП УРА нису хтјели да потпишу његову кандидатуру зато што није договорена расподјела ресора.

Ово је посљедњи воз за договор око Владе, због тога што ноћас, у 00.00, истиче рок до кога би предсједник државе Мило Ђукановић требало да предложи мандатара за састав Владе. Уколико политичке партије данас не предложе мандатара за састав нове владе, Ђукановић ће највјероватније, како „Дан“ сазнаје, тражити скраћење мандата парламенту.

Извор: Дан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest