Доскорашњи извршни директор Луке Бар Владан Вучелић пред смјену запослио свастику

Вучелић је са позиције извршног директора смијењен у уторак, док је његовој свастици Мишел Манојловић рјешење у Луци почело од понедјељка. Постављена је за шефа правне службе

 ФОТО: СРЂАН БОЉЕВИЋ

Владан Вучелић, који је у уторак разријешен са позиције извршног директора Луке Бар, неколико дана прије смјене запослио је на позицији шефа правне службе свастику Мишел Манојловић, потврдило је „Дану“ више извора из тог предузећа. Наши извори тврде да јој рјешење иде од понедјељка, 26. јула. Манојловић је, као и Вучелић, кадар ДПС-а.

Вучелић је био на позицији директора Луке Бар од краја 2018. године.

Запошљавање у овом највећем барском колективу, била је једна од главних замјерки Вучелићу, радника и руководиоца који нису примљени преко и уз помоћ књижице ДПС. Пред парламентарне изборе 30. августа, ДПС се својски трудио да запосли што више својих чланова или њихове родбине.

Према ријечима нашег саговорника, у Луци постоји изузетно велики број запослених преко везе, а колико је њих вишак, знаће се тек када нови одбор директора уради анализу. У Луци су, како тврди, поједине канцеларије мале да приме све прекобројне запослене по вези и чланству у ДПС.

Манојловић је већ унијета у систем запослених, на неодређено вријеме, са коефицијентом 12, који је већи од коефицијента других руководиоца служби у Луци, потврђено је „Дану“ незванично.

Кабинет извршног директора, као и кадровска служба, јуче нису одговорили на питања која смо им упутили, а односила су се на запослење Мишел Манојловић на позицији шефа правне службе, те на њене родбинске везе са помоћником извршног директора, Владаном Вучелићем. Питали смо такође на основу чега је запослена, да ли је био расписан конкурс, или је запослење стекла на други начин. На иста питања није одговорио ни Вучелић.

Вучелић је у Луку Бар дошао из подгоричког Водовода, а сада је, по нашим информацијама, помоћник директора у државном предузећу.

Лука Бар је прошле године пословала са профитом, али се и задужила неколико милиона еура. Ово предузеће су претходне владе намјеравале да приватизују, док је садашња влада против приватизације овог привредног субјекта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest