Драшковић: Највећи србомрзац Николаидис награђен највећим државним признањем

„Додјела Тринаестојулске награде Андреју Николаидису је јасна порука српском народу да је највећи србомрзац у Црној Гори награђен највећим државним признањем“

Пише: Петар Драшковић, шеф Информативне службе НСД-а

Додјела Тринаестојулске награде Андреју Николаидису је јасна порука српском народу да је највећи србомрзац у Црној Гори награђен највећим државним признањем.

Овај циркус дукљанских културних и политичких кругова представља још један белведерски ексер у сандук пропадања озбиљних државних награда.

Николаидис је посебно заслужан за ширење антисрпског шовинизма и екстремизма чији је географски центар Аџића кривина. Већи је он шовиниста чак и од добитника Нјегошеве награде, Милорада Поповића.

У том смислу, његов антицивилизацијски допринос је заиста велики и ако је требала нека потврда, то је могао добити само од стране сличних себи.

Тринаестојулска награда је замишљена као награда за умјетничке и друге домете од друштвеног значаја, а не за људско и политичко посрнуће.

Када је прошли састав жирија Тринаестојулске награде, састављен од слободних и часних људи, додјељивао ово признање, Црна Гора је с великим задовољством поздравила такву одлуку. Само су појединци из Николаидисовог круга имали примједбе и дизали буку.

Данас чак и они ћуте. Нема салви похвала јер и они знају да је срамотно оно што је урадио актуелни жири који скандалозно обесмишљава сопствени посао.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest