Еликсир дуговечности: Шта једе краљица Елизабета

Краљица Елизабета Друга прославила је 70 година на престолу. У доби од 95 година још увек је активна и витална, а с обзиром на то да је имала бројне политичке и приватне стресове, тајна њене дуговечности можда се крије у режиму исхране.

Фото: Printscreen/instagram

Краљица има тим краљевских кувара и кухињског особља који јој припремају доручак сваког јутра, али већ 70 година она бира исту ствар за доручак сваког дана – чинију житарица и воће.Бивши краљевски кувар Дарен Мекгрејди, који је радио за краљевску породицу више од једне деценије, раније је открио да је краљица уживала у житарицама већи део током своје 70-годишње владавине. Он је навео да пре доручка обавезно попије Ерл греј чај и дружи се са својим псима. Такође, истиче да краљица није гурман.

„Она једе да живи, за разлику од (сада покојног) принца Филипа који је волео да једе и који би причао о храни по цео дан“, рекао је бивши кувар.Кувар је открио да је раније волела да једе кајгану са димљеним лососом и сушеним тартуфима, али је додао да је обично „превише штедљива да би наручила свеже тартуфе“.

„Она је заиста уживала у њима само за Божић када су тартуфи добијани на поклон“, тврди Мекгрејди, преноси „Сан“.

Професионални кувар Дарен је 15 година радио у краљевској кухињи припремајући оброке за краљицу, принца Харија, принца Вилијама и принцезу Дајану током свог боравка у Бакингемској палати.

Дарен је такође рекао да краљица није волела пицу и да током његових 15 година у палати није послужена ниједна пица.

Краљичини оброци су здрави, са мало угљених хидрата, обично риба на жару или пилетина са две различите врсте поврћа или велика чинија салате.Ипак, краљица и даље воли да се с времена на време почасти нечим слатким, а Дарен тврди да је она тотални „чокохоличар“.

One thought on “Еликсир дуговечности: Шта једе краљица Елизабета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest