Ето, јави се и Мираш

Још једном се огласио Мираш Дедеић. наравно у свом, надалеко познатом, стилу. Годинама слушамо његове „бесједе“ и тачно смо научили када их за њега пише неко други, а када их сам „везе“. Ове прве смо могли чути кроз Божићну посланицу, па тада би оно чувено:“Безбожници уразумите љешнике..грјешнике“, ма ту је негдје, све је то исто.
Углавном, није једноставно прочитати мудре мисли неког другог. Али ове кратке изјаве су ипак његово ремек дјело. И тако данас смо имали
прилику да прочитамо следеће:“Београдски поповски шовинисти,
заслијепљени светосавском идеологијом коју тумаче као православну
вјеру и православну истину, и даље организују литургије којима
присуствују вјерници. Како пише штампа, недавно се на једној,
организованој у Дољанима код Подгорице, заразила већа група вјерника, иако је од корона вируса умро ваљевски владика, а двојица свештеника су заражена. Она тако намјерава да зарази што већи број црногорских грађана, оптужи власти као кривце за ширење заразе и масовно их окрене против сопствене државе“. Уз овакве ријечи истакао је и да на његовим службама вјерници не присуствују. И истина, вјерници никада и нису присуствовали Вашим литургијама. Нагласићемо и то да се појављују искључиво када се ложе бадњаци, када треба да се узвикне нека погрдна парола на рачун Српске православне цркве, мржња, бијес..ма све супротно духу православља. Зато вам се и дешава да вам се ти „вјерници“ крсте лијевом руком, да вам тенда пада на главу.
Ми вам господине Дедићу желимо да поживите што дуже како би нас све забављали својим духовним поукама. Наставите да сијете свој отров, ми ћемо се и даље држати оног „Ко тебе каменом ти њега хљебом“.
Наставите да режите на наше свештенике, добре пастире, искрене
вјернике јер смо огледало Вашег духовног и људског пада. Цареви,
краљеви, султани су ударали на нашу Цркву и видите ништа јој нису
могли, неће ни Вама поћи за руком јер сте један тужни старац, отпадник од вјере православне. Ако боље размислите све Ваше бесједе, мада је боље рећи, сви Ваши говори, су испуњени мржњом према Српској православној цркви, према Светом Сави, Косову… Замислите наше владике Вас никада не помињу на бесједама јер једноставно нисте битни господине Дедеићу. Зато Вас још једном молимо, да се погледате у огледало, размислите и сјетите се оних дана када сте били свештеник Српске православне цркве, када сте били на правом путу. Немојте дозволити да Вас разноразни манипулатори испровоцирају ради јефтиних политичких поена јер људи с годинама стичу мудрост, па се потрудите да тако буде.
И.Б.Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest