FINALIZACIJA ZAVERE PROTIV SRPSKE I SRBIJE Vulin: Hoće da proglase Srbe genocidnim narodom, sponzori rezolucije Njemačka i Ruanda

Фото: Printscreen/youtube

Komentarišući užasne pritiske na Srbiju i Srpsku, Aleksandar Vulin je kazao da slijedi finalizacija zavjere protiv Srbije i Srpske i da je Njemačka koja je izvršila genocid u dva rata glavni sponzor rezolucije po kojoj bi Srbi trebalo da budu proglašeni genocidnim narodom.

„Slijedi nastavak onoga što je sad finalizacija zavjere protiv Republike Srpske i Republike Srbije. U Generalnoj skupštini UN-a treba da se 27. aprila usvoji rezolucija o genocidu, ista ona rezolucija koja je spriječena radom predsjednika Vučića i predsjednika Putina 2015. godine, sada treba da se usvoji u Generalnoj skupštini. Izbjegli su Savjet bezbjednosti gdje su naši pravi prijatelji Kina i Rusija koji bi to spriječili svojim vetom, sada će da puste u Generalnu skupštinu UN da se glasa. Ideja je da se 27. aprila izglasa ta rezolucija, naravno da se mi proglasimo genocidnim narodom i da se 11. jul, dan kada se desio incident u Srebrenici, proglasi međunarodnim danom genocida. Sponzori te rezolucije su Ruanda i Njemačka. Od svih zemalja na svijetu Njemačka je ta koja će proglasiti Srbe genocidnim narodom. Od svih zemalja na svijetu Njemačka koja je u dva rata izvršila genocid nad planetom zemljom, a ne samo nad Srbima, proglasiće Srbe genocidnim narodom. Njemačka i Ruanda“, kazao je Aleksandar Vulin.

„Naravno da je to šira priča, naravno da Njemačka govori ispred Evropske unije, naravno da SAD ispred NATO pakta podržavaju ovu rezoluciju plus islamske zemlje koje ne mogu ili neće da zaštite Palestince u Gazi. Ovo je način da kažu da nisu protiv muslimana, eto vidite kako podržavamo muslimane u Srebrenici, pa neka Srbi plate za izraelski rat, neka Srbi budu ti koji će platiti za sve to što se dešava sada u Gazi“, poručio je Vulin ističući da sve vrijeme Zapad pokušava da slučaj Banjska poveže sa Vučićem.

„Nastavak ovih pritisaka jeste informacija koju je pustila obaveštajna služba Albanije prema zapadnim službama koju su prenijele to kao činjenicu, a to je da se Srbi sa sjevera KiM vojnički pripremaju na planini Golija. Čista laž. To je dio osvete službe Albanije za to što im je BIA razbila obavještajnu mrežu i pohapsila agente. Još važnije, pokušavaju da na bilo koji način povežu Vučića sa onim što se desilo u Banjskoj i da njemu prijete hapšenjem kao Dodiku. To je još jedan način da pokušaju da ucijene Vučića, samo što on loše reaguje na ucjene, bude još tvrđi i oštriji u svojim stavovima posle ucjena“, poručio je Aleksandar Vulin.

„U ovom trenutku, kao što je predsjednik i najavio, u toku je finalizacija zavjere protiv Srbije i protiv Republike Srpske, protiv naših vitalnih interesa“, poručio je Aleksandar Vulin komentarišući objavu predsjednika Vučića da su pred Srbijom teški dani.

Aleksandar Vulin je istakao da Zapad planira da demontira Srpsku uz kidnapovanje predsjednika Dodika, te da Vučić to neće dozvoliti dok je živ.

„Kristijan Šmit je počeo da koristi takozvana bonska ovlašćenja. To znači da može da radi šta god hoće u BiH, ne pitajući i nekonsultujući nikoga i ne poštujući čak ni Ustav BiH, ne poštujući Dejtonski sporazum. Sada je nametnuo izmjene i dopune izbornog zakona u BiH, ali na tome neće stati. Sledeće jeste dalje korišćenje bonskih ovlašćenja, krenuće na to da procesuira svakoga ko ne poštuje njegove odluke, izmišljaće priče o tome da se ruši Dejtonski sporazum i naravno u sve to će uplesti i lažne optužbe o korupciji, pred sudovima gdje su i tužioci i sudije Amerikanci. Zajedno sa SAD i Velikom Britanijom radiće na tome da se u potpunosti demontira Republika Srpska“, poručio je Aleksandar Vulin.

„U ovom trenutku u BiH nalaze se snage za brzo reagovanje koje za svoj zadatak imaju hapšenje Milorada Dodika. Žele da uhapse Milorada Dodika, prijete Republici Srpskoj čak i ukidanjem platnog prometa na svaki način, i pokušaće u potpunosti da je demontiraju. Jedino ko stoji na putu tome jeste Srbija, kao neko ko je zaštitnik i garant Dejtonskog sporazuma i naravno predsjednik Aleksandar Vučić. Vučiću se prijeti na svaki način i od njega se zahtjeva da ni slučajno ne podrži Milorada Dodika i da podrži akciju njegovog hapšenja, da ne spriječi njegovo hapšenje. Znam predsjednika Vučića i znam da dok je živ neće napustiti ni Republiku Srpsku, ni Milorada Dodika i neće dozvoliti da se takvo nasilje sprovodi ni nad Dodikom, ali ni nad Republikom Srpskom i nad srpskim narodom“, kazao je Aleksandar Vulin.

„Očekujem da će u narednim danima doći do sastanka između gospodina Šmita i predsjednika Vučića na kome će predsjednik Vučić vrlo jasno reći da on primjenu bonskih ovlašćenja ne prihvata i da ona jednostavno nisu moguća kao koncept vladanja u BiH. Ne bih volio da sam na tom sastanku u ulozi gospodina Šmita, jer znam da će sastanak biti jako težak i neprijatan kad predsjednik Vučić bude rekao šta sve misli i da se apsolutno ne slaže sa politikom Šmita“, poručio je Aleksandar Vulin.

Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest