Формирана Асоцијација жена Демократске народне партије Беране

У оквиру својих редовних активности, а у складу са чланом 74. Статута ДНП,  Општински одбор Демократске народне партије Беране, основао је Асоцијацију жена на локалном нивоу. Састанку је присуствовао и предсједник ОО ДНП Беране Боричић Борис.

Асоцијација жена је добровољна организација чланица и симпатизерки које активно учествују у политичком животу Партије.

Основни циљ Асоцијације  је подстицање значајнијег учешћа жена у политичком животу, организовање едукативних радионица, пружање савјета органима Партије о питањима која су значајна за афирмацију жена како на локалном нивоу тако и у Црној Гори.

Основна идеја формирања ове Асоцијације на локалном нивоу, је такође, и подизање свести код грађана о дјеловању и значају ДНП-а у Беранама, повећање видљивости Партије на локалном нивоу и привлачење нових чланова и симпатизера.

Рад Асоцијације је замишљен тако да се састанци одржавају једном мјесечно, а по потреби и више са унапријед осмишљеним планом активности који би био подложан промјенама, у складу са потребама које би се препознале током састанака.

Кроз едукативне радионице, би се афирмисале домаће радиности, које још увијек нису прерасле у предузетништво. Кроз пружање административне и консултативне помоћи би се олакшало превазилажење проблема у реализацији евентуалних идеја и планова у том смјеру.

Кроз пружање конкретне помоћи женама у руралним подручјима би се олакшале свакодневне активности које су се до сада одвијале у отежаним условима, проузрокованим да ли проблемом превоза или непознавањем процедура у прибављању документације. (медицинске, административне и сл.)

Током састанака и у директним разговорима са чланицама, препознале би се и евентуалне потребе  организације одређених једнодневних или вишедневних курсева. (домаћих радиности, информатичке писмености, енглеског језика, и сл.)

Кроз повезивање са сличним Асоцијацијама у другим градовима, првенствено приморским, радило би се на успостављању веза за размену домаћих производа и пласирање производа наших жена чланица на новом тржишту, а у циљу повећања финансијске добити.

Прва сједница Асоцијације одржана је 20.02.2021.године са почетком у 12ч. Уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мјера. За предсједницу Асоцијације именована је Марија Вешовић. На састанку је одлучено да прво дјеловање Асоцијације буде усмјерено ка организовању Едукативних радионица које би се бавиле пружањем помоћи основцима у савладавању градива.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *