Функционерка ДПС-а Зоја Бојанић Лаловић, озбиљан кандидат за нову директорицу Завода за школство?

Разријешена директорица подгоричке гимназије и функционерка локалног ДПС, Зоја Бојанић Лаловић, слови као озбиљан кандидат за нову директорицу Завода за школство, сазнајемо из више извора.

Тиме би, вољом нове владе, овај  ДПС кадар, који је послат у мировину прије годину дана, добио ову веома важну институцију и поред бројних навода о кршењу закона од стране исте, што је недавно  забиљежено и приликом ревизије у гимназији „Слободан Шкеровић“.
Јавна је тајна како је бивша директорка Бојанић- Лаловић трошила безобзирно гимназијске паре које је стицала донацијама највише као ,,успјешан“ кадар своје партије. Поставља се питање како се доказала као добар ДПС активиста у школи од преко 200 професора?
Засад, само један од бројних примјера – још 2018. године.

Министарство просвјете на челу са Дамиром Шеховићем (СД), уплатило је Гимназији Слободан Шкеровић на рачун 35,000 € у циљу адаптације фискултурне сале. Шта ради Зоја Бојанић Лаловић која је била на челу Гимназије? Ангажује фирму Ски центар Јаворовача за радове за које је добила новац.

А да ли је директорка Бојанић Лаловић успјела од 35,000 € које јој је уплатило СД Министарство (коалициони партнер на власти) да плати посао? Наравно да није! Преусмјерила је новац на друге ствари.  И адаптација сале се није никада платила!  Ко је крив што ова ДПС активисткиња и ,,сјајна“ директорка Зоја Лаловић није рационално расподијелила паре дате из Министарства? Ко је крив што је злоупотријебила положај и што је ненамјенски потрошила новац ?

И на шта се потрошио новац? Како ту неправилност није примијетила ДРИ која је 2019. године обилазила све школе? Засто се змурило пред овим проблемима ако је долазила контрола?

Приватно предузеће Ски центар „Јаворовача“ још није плаћена за радове које је извела у Гимназији и дуг се не отплаћује.
Све ово је лако провјерљиво у ревизији рада Гимназије у периоду од 2016. до 2021. године у којем је финансијама гимназије господарила Бојанић Лаловић. У посједу ревизије је и Министарство просвјете.

One thought on “Функционерка ДПС-а Зоја Бојанић Лаловић, озбиљан кандидат за нову директорицу Завода за школство?

  1. Vrlo tendeciozan tekst.Ako ima odgovornosti onda to treba da urade nadležne institucije a ne portali.
    Bilo bi dobro pogledati izvještaje Zavoda za školstvo o kvalitetu rada gimnazije za vrijeme diretorovanja gospođe Lalović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest