Група родитеља из Берана заказује потписивање петиције да се дјеца врате у школске клупе

На основу најаве преласка у „црвену зону“ у општини Беране, а самим тим и преласка на online наставу, група родитеља ученика који су у групи оних који по досадашњем систему похађају наставу упућује протестну ноту Министарству просвјете да не прихвати предлог НКТ- а и пошаље децу поново испред телевизора
Наиме, тренутна статистика у општини Беране показује да је број заражених Ковид 19 у овој општини на граници односно 942 на 100000 становника. Иако статистика показује пораст, евидентно је да се на дневном нивоу број оболелих у овој општини смањује. Сматрамо да здравље деце у школама није угрожено и да могу да наставе са досадашњим функционисањем у школским клупама. Напомињемо да дјеца носе маске иако се налазе у контролисаном простору, што је још један дискутабилан разлог. Ментално здравље дјеце је на овај начин угрожено, дружења нема и учимо их тиме неким новим вриједностима које су упитне. Треба нагласити да су школе радиле у периоду када смо имали пораст обољелих, а сада када је тај број у опадању не видимо разлог за online наставу.
Заказујемо потписивање петиције да се дјеца Берана врате у школске клупе. Online настава је бескорисна, знање које на тај начин стичу није употребљиво а и упитно је да ли га стичу. Дјеца нижих разреда која још увијек нијесу стекла свијест о битности образовања, навике учења и свему оном што учионица и интерактивна настава пружају, на овај начин не само да остају ускраћена знања, већ им се креира и нека нова свијест која по аутоматизму искључује све оне вриједности које су се до сада баштиниле.
Петицију можете потписати у недељу 11.10.2020. испред зграде Општине у периоду од 14х до 16х.
Потпис:
Група родитеља Беране

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial