HISTERIJA BIVŠEG REŽIMA NIJE SAMO ZBOG SRBA: Bojović otkrio sve razloge zbog kojih se vodi ANTI-POPIS kampanja

FOTO: YouTube printscreen

Popis je statistička procedura kojim se prikupljaju podaci i pokazatelji neohodni za adekvatno uređenje socijalnih, ekonomskih i drugih politika i stoga je u svim državama svijeta zakonski definisano da se popisi sprovode u tačno određenim hronološkim periodima. Kod nas se već uveliko kasni, dok istovremeno vidimo da strukture bivšeg režima sprovode gotovo „histeričnu“ kampanju protiv popisa, s ciljem da se ovo nužno sredstvo za trasiranje državnih politika odloži u nedogled, kaže potpredsjednik Demokratske narodne partije, Dragan Bojović.

“Razumljiva je, naravno, histerija i panika bivšeg režima: identitentski inžinjering, dugogodišnji projekat kreiranje jedne antisrpske, da ne kažem srbomrzačke svijesti očigledno nije uspio, ili nije uspio u mjeri u kojoj su se tome nadali njegovi tvorci”, naveo je Bojović na Facebook-u.

Kako je dodao, popis bi trebalo da otkrije i mnoge druge falsifikate.

“Kao, na primjer, da je broj stanovnika mnogo manji od onog koji je upisan u birački spisak, a da je broj stanova i nekretnina koje posjeduju visoki funkcioneri bivšeg režima mnogo veći od onog koga zvanično prijavljuju. Dakle, prikrivanje izbornih i svakih drugih krađa, falsifikata, nasilne asimilacije i inžinjeringa, stoji iza trenutne protivzakonite i protivustavne antipopisne kampanje”, naglasio je Bojović.

In ističe da ne smije biti nikakvog odlaganja popisa, niti daljeg kršenja Ustava i zakona.

“Popis, po prvi put, treba da se održi na slobodan način, bez pritiska, i njegovi rezultati konačno treba da budu istiniti i vjerodostojni. To, naravno, nismo imali pod diktatorskom palicom bivšeg režima koji je političku i društvenu stvarnost prekrajao, poput Prokrustove postelje, prema sopstvenim gramzivim mjerama i potrebama. Mislim da su građanke i građani Crne Gore to odavno prozreli i da će na predstojećem potpisu znati kako da se, između ostalog, odnesu i prema tim prevaziđenim i destruktivnim politikama bivšeg režima”, zaključio je Bojović.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest