PES: Pozivamo kolege iz URE da se uozbilje

Foto: jutjub printskrin/ Al Jazeera Balkans
Poručujemo GP URA da nećemo sudjelovati u njihovoj namjeri da relativizuju ozbiljnu kompromitaciju države i njenih instuticija, niti u namjeri da legitimno pozivanje na odgovornost pretvore u partijsko prepucavanje, saopšteno je danas iz Pokreta Evorpa sad.

“Podsjećamo kolege iz GP URA da borbu protiv mafije ne vode pojedinci iz bilo koje partije, već institucije sistema koje je svaka vlast dužna da gradi i unapređuje, a ne derogira. Probijanjem tunela od stana do depoa Višeg suda mafija je izvela udar na državu i sistem pravosuđa, a ne na Dritana Abazovića i Filipa Adžića”, navode oni.

S druge strane, Abazović i Adžić su ti nosioci funkcija za vrijeme čijeg mandata je, kako kažu, značajno oslabljena snaga institucija i oslabljen njen kapacitet da iskoristi šansu za razbijanje kriminalnih klanova koju je Crnoj Gori prije svega dao Europol.

“U tom smislu, oni su funkcionalno odgovorni za ovu pobjedu mafije nad državom, a njihova ostavka predstavljala bi moralni čin koji bi organima pravosuđa omogučio da se osjete da svoj posao ipak rade u službi države i građana, a ne ličnog marketinga bilo kog pojedinca. Zato još jednom pozivamo kolege iz URA da se konačno uozbilje i prestanu da svaku situaciju pretvaraju u komediju”, zaključuju u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest