Или јеси или нијеси на власти

Реално, тачније би било питање: Ко је тренутно на власти у Црној Гори.

Идемо редом. Коалиција За будућност Црне Горе није. Или јесте. Носилац листе је премијер али је он углавном, у Влади окружен, већином, само њему знаним експертима. Многе од њих смо упознали оног тренутка када су постали министри. Част изузецима. И ту се не завршава списак из велике коалиције. Ту је свеприсутни Марко и супруга му Жана која је уједно и главни кадровик. Наш добри Марко који је случајно упао на листу и који је мало Србин па мало Црногорац, приграбио је за себе и своју „веома јаку“ партију све што је могао. То што је успут уклањао кадрове ДФ, њему наравно уопште није сметало. Битно је да се он, као једна од „најбитнијих карика“ у коалицији удомио.

ДФ наравно, добија на кашичицу, као сируп за дјецу, па што и добије то потраје неких шест мјесеци и онда их замијене са експертима из Праве. Слично су прошли и кадрови из СНП-а и УЦГ.

За разлику од коалиције За будућност Црне Горе која је дала премијера (мало ли је), Демократе су нешто и захватили у првом кругу. И онда је неко процијенио да им је то довољно. Да није Жана?

Ипак ће бити да је вицепремијер Дритан који је наравно уз то што је експерт помало и политичар. Па је приграбио оне најбитније ресоре и у њима промијенио, наравно, ништа. Шта се могло и очекивати када му је најближи сарадник Сергеј Секуловић (читај Батистута). Али да не дужимо, за подробније анализе биће потребно мало више времена, у овом тренутку је битно да је потписан некакав Меморандум који би наравно сви ми потписали и управо је то разлог зашто и није морао да се потпише.

Ко овдје не полуди тај није нормалан.

Наравно, нема темељног уговора са СПЦ, нема пописа, бирачки спискови су и даље из ере ДПС-а, структуре бивше власти у јавним установама су готово непромијењене, али су нам уста пуна Европе сад, па ће ваљда и новчаници бити пунији. То што је све у међувремену поскупило и анулирало то повећање, није битно.

Да се вратимо на почетак и на питање: Ко је на власти у Црној Гори? Одговор се сам намеће. Мило Ђукановић са све мајбахом и савјетницима и наравно здраво крило ДПС-а. Звучи ли вам познато ово „здраво крило ДПС-а“

Бонус видео:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest