IZ ALIJANSE PROCURIO STRAŠAN SCENARIO ZA 2024! NATO i Kijev razbijeni

Foto: jutjub printskrin/Al Jazeera Balkans
Ukrajina vjerovatno neće moći da istisne sve ruske snage sa osvojenih teritorija do kraja 2024, prenosi portal Euraktiv, pozivajući se na zvaničnika NATO-a.

Prema njegovim riječima, Ukrajina vjerovatno neće moći da izbaci sve ruske trupe sa osvojenih teritorija prije kraja 2024. godine. Iako zapadni saveznici Kijeva obećavaju da finansijska i vojna podrška Ukrajini neće oslabiti, prema riječima trojice diplomata Alijanse, osiguranje narudžbina za oružje ukrajinske vojske, posebno za rakete i municiju, ne ide „baš kako je planirano“.

Prema pisanju portala, ovakav razvoj događaja izaziva masu pitanja: „da li će Zapad moći da održi odbranu u narednim mjesecima“.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni izjavio je početkom novembra britanskom časopisu Ekonomist da je sukob oko Ukrajine zašao u ćorsokak i ukrajinske trupe neće moći da ostvare prodor na frontu. Prema njegovim riječima, pozicione borbe na iscrpljivanje mogle bi da se vuku godinama i iscrpe samu Ukrajinu.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su Oružane snage Ukrajine samo u novembru izgubile više od 13.700 vojnika, oko 1.800 jedinica naoružanja i tehnike.

pogled.me

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest