IZRAEL NAJAVIO AKCIJU KOJA JE NOĆNA MORA ZA SVAKOG HAMASOVCA! Spremaju veliki sitem vodenih pumpi!

Foto: jutjub printskrin/ The Wall Street Journal
Izrael priprema veliki sistem vodenih pumpi koje bi mogao da upotrijebi za plavljenje tunela protiv Hamasa ispod Pojasa Gaze, u pokušaju da iz njih istjera borce te palestinske militantne grupe, javio je danas „Rojters“ pozivajući se na američke medije.

Sredinom novembra, izraelska vojska je završila postavljanje najmanje pet pumpi oko dva kilometra sjeverno od izbjegličkog kampa Al-Šati, koje bi mogle da izbace hiljade kubnih metara vode na sat, i tako poplave tunele palestinskih militanata za nekoliko nedjelja, objavio je u ponedjeljak Volstrit džornal, pozivajući se na američke zvaničnike.

Nije poznato da li će Izrael razmotriti upotrebu pumpi, prije nego što svi taoci, koje drži Hamas od početka sukoba, budu oslobođeni, navodi se u izvještaju.

Hamas je ranije saopštio da drži zarobljenike na „bezbjednim mjestima i tunelima“.

Neimenovani američki zvaničnik je rekao da ima smisla da Izrael onesposobi ove tunele i da ta zemlja istražuje niz načina kako bi to mogla da sprovede.

„Volstrit džornal“ navodi da je zvaničnik izraelske vojske odbio da komentariše plan za plavljenje tunela, ali je rekao da „vojska radi na uništavanju Hamasovih terorističkih sposobnosti na više načina, koristeći pri tome različite vojne i tehničke alate“.

Prema američkom listu, Izrael je obavijestio SAD o ovoj opciji prošlog mjeseca, ali u Vašingtonu u ovom trenutku ne znaju koliko je vlada premijera Benjamina Netanijahua blizu sprovođenja ovog plana.

Kako su saopštili američki zvaničnici, Izrael nije donio konačnu odluku da li da nastavi sa ovim planom ili da od njega odustane, prenosi „Rojters“.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest