Извршни директор Аеродрома Јандреоски: Нијесам дошао да продам Аеродроме већ одбраним интересе ЦГ!

Вријеме читања 2 минута

Извршни директор Аеродрома Црне Горе Горан Јандреоски поручио је да у Црну Гору није дошао да би, како му се повремено спочитава у дијелу јавности, продао једно од најуспјешнијих црногорских државних предузећа било коме, већ да овдје, као и свуда, заједно са Одбором директора АЦГ испоручи добре резултате у корист компаније и грађана Црне Горе

Напоменуо је да је у ваздухопловству двије деценије што га је, како каже, и препоручило Одбору директора да га именује за извршног директора након међународног конкурса.

„Малтене од првог радног дана читам неистине у вези са разлогом мог доласка у Црну Гору. Дошао сам искључиво да радим професионално као и свугдје гдје сам радио. Очекујем да у сарадњи са Одбором директора и овдје испоручим добре резултате за Аеродроме Црне Горе и за грађане Црне Горе“, јасан је Јандреоски.

Он је у рубрици „Укратко о Аеродромима“ што ће бити стандардна форма извјештавања јавности о кључним темама у вези са овом фирмом једном мјесечно, додао и да са Одбором директора АЦГ и Министарством капиталних инвестиција ради на побољшању повезаности Црне Горе са више држава, међу којима су Русија и многе друге.
У вези са концесијама, Јандреоски понавља да постоји више различитих модела, напомињући да ту тему ова Влада није отворила, а да свакако коначну одлуку неће донијети ни извршни директор, нити Одбор директора, већ извршна власт.

„Пројекат је започела бивша Влада, а ова Влада је само позвала заинтересоване компаније које су биле на краћој листи да нам презентују моделе у вези са тим како они виде развој аеродрома у Тивту и Подгорици. Влада је та која одлучује. Ту одлуку не доноси Одбор директора, ни извршни директор Аеродрома Црне Горе. Ми смо ту да одбранимо интересе Црне Горе, да будемо кооперативни заједно са Одбором директора. Као што смо радили до сад, тако ћемо радити и у будућности – хармонично и са заједничким приступом да бисмо донијели најбољу одлуку за развој и будућност Аеродрома Црне Горе“, објаснио је он.

Јандреоски истиче да је фокус у овом тренутку повећање конекција из Црне Горе, а да је сарадња са Одбором директора на завидном нивоу.

Вриједно радимо и на потенцијалним стратешким рутама за шта имамо подршку Министарства капиталних инвестиција, Министарства економског развоја и Националне туристичке организације и наше државне авио компаније. Веома је важно да на вријеме обавијестимо све потенцијалне кандидате који су заинтересовани за превоз путника према Црној Гори током сљедеће године – да што прије направе планове летјења, да могу да се продају карте… Свједочимо да је нпр. Wизз Аир потврдио да ће од јуна 2022. године летјети од Подгорице до Рима“, истакао је је Јандреоски.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest